söndag 30 mars 2008

Gummistövlar och "grönsaker"...

Hej på er!
Idag skiner solen, snön är nästan bortregnad och det ska bli 10 plusgrader idag! Med andra ord är jag på väldigt gott humör! :-) Vi ska åka till sonens mormor och morfar om en liten stund och vi ska ta med oss nybakade morotsmuffins och bjuda på. (Har redan provsmakat en muffins till frukost och de blev så goda, att de praktiskt taget är hälsosamma också ökar bara njutningen!)

Det fanns tydligen en liten risk för regn idag...det gör inget för då kan jag ju prova mina nya gummistövlar. Jag har äntligen tagit mig i kragen och köpt ett par egna gummistövlar, har inte ägt ett par på flera år. Jag hittade dessa söta gummisar från Viking, jag ville att de skulle vara blommor eller fjärilar på . Det blev både och! :-)
De ser så hemskans stora ut på bilden, det är dock bara storlek 37!



Vid denna tid på året så shoppar jag mycket sköna växter. Jag menar, hur vackert är det inte med lavendel och olivträd. När det blir lite varmare får de flytta ut på balkongen.







Den söta kärlek-stenen hittade jag på Åhlens...







Jag har förärats med denna fina utmärkelse från Katta Rost & rosor och Nina Solstrimmor & stjärnstrålar. Tack så hemskt mycket tjejer.

Jag vill skicka den vidare till följande sköna damer :-)

Vägen till drömhuset

White seasons

Hwita villan

Vita villa vila

Älskar sött

I villa grå

och självklart får Nina och Katta den tillbaka.

Ha det så gott !

Kram!

fredag 28 mars 2008

Prickig frukost...

Hallå go´a vänner!
Nu har jag bara några få dagar kvar av friheten, på måndag är det åter arbete som gäller. Fick jag gjort allt som jag hade planerat att jag skulle få gjort denna vecka? Nädå, det vore väl för mycket begärt, men en del blev det iallafall. Pest-hallen är åtgärdad och det är sköööööööönt!:-)

Kommer ni ihåg hur det såg ut förut? (Urk!!!:-()


Nu ser det ut så här! Väggarna är målade med en vitgrå nyans som heter "Fjäder".
Fula tavlorna är väck. Farfar sjöman har gått i graven! :-)
Kan meddela att hallen känns så luuuuugn nu utan hysteriska rosor som anfaller!


Jag har som så många andra förälskat mig hjälplöst i Greengates vackra porslin. Idagarna blev jag ägare till en liten uppsättning och numera avnjuts det en prickig frukost :-).
Nej, jag äter inte hela citroner till frukost, den låg så fint i den lilla skålen bara...;-D






Den söta lilla lyktan som ni ser här på bilderna fick jag igår av gullegumman Karin I villa grå. Vi har haft en trevlig liten miniswap hon och jag. Det får gärna bli fler gånger, det är ju så kul att få paket! :-)

Ha nu en underbar fredag så "ses" vi snart igen!

Kramar!

onsdag 26 mars 2008

Små pyssel och en efterlysning...

Hej!

Hoppas ni har det bra alla söta, goa bloggare!
Här fortlöper påsklovet i rasande fart. Jag har sparkat igång projekt "lillhallen" och kommer förhoppningsvis inom kort kunna visa bilder på en uppdaterad, uppfräschad hall som inte längre är "pestig":-).

Åt ni några våfflor igår? Det gjorde definitivt jag! Igår bodde jag mer eller mindre i köket. Det bakades dinkel-kanelbullar, kanelskorpor, våfflor (dinkel, vad annars ? ;-)) och så gjorde jag något som heter äggost. Vad är det undrar ni säkert?

Min mormor gjorde alltid Bohuslänsk äggost till påsk när jag var liten. Man äter den med grädde och sylt, ungefär som ostkaka fast kall. Jag kom på häromdagen att jag saknade denna smak något enormt och beslutade mig för att prova på att göra denna delikatess själv. Det blev gott och jag njöt av barndomens smaker!

Har ni något sådant som ni åt när var barn som framkallar minnen från barndomen än idag?

Dessa kanelskorpor njöt vi av igår...

Jag tycker att de är så kul med fina burkar. Dessa kommer från Panduro.

Jag vet.........men jag kunde inte låta bli att köpa lite fler blommor att plantera ut. Särskilt inte när påskliljorna kostade 5:- styck och jag hittade denna söta zinkkruka på ICA. Visst gör de sig fint där i snön ;-D



Senaste pysslet i smyckesväg...ett armband med pärlberlocker i puderrosa, dimblått och vitt...

Efterlysning!

Jag är på jakt efter en liten nätt träsoffa, gärna i pinnmodell.
Den får inte vara längre än ca 120 cm.
Om ni skulle dyka på en så kanske ni kan vara gulliga och meddela mig.
Jag har fått i skallen att jag ska ha en...och då ska jag bara ha en också :-)
Nu önskar jag er en trevlig dag!
Kram!

söndag 23 mars 2008

Projektet som nästan tog (påsk)musten ur mig...

Hej!

Hoppas att påskhelgen har varit trevlig och att ni ätit gott! Här har det ätits både gott och lite för mycket!

Började med ett "litet" projekt i veckan som visade sig ta lite längre tid. Garderoben i sonens rum gjorde ingen människa glad och skulle få sig en make-over. Detta är det största målar projektet som jag gett mig på so far. Att det tog liiiiite längre tid kan ju kanske bero på en målarglad fyraåring som vill hjälpa sin mamma...
Garderoben före...
Garderoben efter...
Nu när allt är klart och på plats så är jag väldigt nöjd, men igår när jag skulle montera tillbaka dörrarna höll jag på att få ett smärre bryt...Men allt går till slut och nu är jag sugen på fler målarprojekt varav lillhallen står som nummer ett.


Önskar er en fortsatt trevlig påskhelg!
Kram!

torsdag 20 mars 2008

Bäst och pest...

Hallå!

Hoppas att ni håller er på benen, känner mig lite mer iform idag.
Jag har blivit utmanad av Karin I villa grå, Katta Rost & Rosor och Helena Fläckvis fint att visa mina bästa och pestigaste bilder av mitt hem. Den senare delen är inga som helst problem.
Det finns alltid något att gå och reta sig på här.

Bäst
Mitt kök är mitt bästa ställe i vår lägenhet, här trivs jag även om det är litet. Det ser även ut som jag vill ha det. Jag älskar luckorna och har bra förvaring. Det är lagom för vår lilla familj och det är mysigt. Köket renoverades för 15 månader sedan då vi upptäckte en vattenläcka under golvet. Vi kunde inte bo i lägenheten på 2 månader så gissa om jag uppskattar mitt kök!:-)





Min lilla köksängel som jag fått av mina elever i julas.
Hon är så söt så att hon får stå framme jämt.

Pest

Vår lägenhet är sammanslagen av två lägenheter vilket innebär att vi har två toaletter och två hallar. Det är iofs bra, men inte när hallen ser ut så här!!! Detta är mitt dåliga samvete (ett av dem). Hiskeligt fula tavlor och ful, sliten tapet. Jag visar detta för att ge mig själv en spark i baken och åtgärda detta under påsklovet!


Nu vill jag skicka utmaningen vidare till:
White seasons
Vägen till drömhuset
Vitavillavila
Varsågod tjejer ;-)
Stor påsk-kram till er alla!

onsdag 19 mars 2008

Nu är det påsk...

Hej!

Hoppas att solen lyser på er, här strålar den från klarblå himmel!

Ja då var det dags för påsk. Jag har aldrig varit så mycket för påskpynt. Har mest känts onödigt att dra fram påskpynt då den snart är över. Ett påskris och ett och annat ägg brukar det väl bli ändå. Jag har inte känt mig så kreativ på sistone, men dessa pärl-ägg har jag knåpat ihop till mitt ris . Förresten har mitt körbärsris torkat så det lär inte bli några vackra körbärsblomster, men det är rätt snyggt ändå.


Jag unnade mig en liten påskpresent häromdagen. Jag gillar ju Jelly Beans glasporslin och nu fanns det en söt skål på fot, den var jag tvungen att få med hem. Den fylldes med vackra chokladägg i härliga vårfärger.

Jag har blivit utmanad av söta Karin i Villa grå och Katta med bloggen Rost & rosor att visa bäst/pest-bilder. Det kommer bilder om det någon dag. Jag måste klura lite på det först. Finns för mycket pest här...;-)

Ha det gott! Nu ska jag gå och vila mig lite,är lite urform känner jag...
Kram!

söndag 16 mars 2008

Kalasfinal...

Hej!

Igår var det final på sonens kalasvecka...puhhh! Nu blir det inga kalas här hemma på ett tag... Idag ligger sonen med feber...vilken final :-(!

Det var inte bara sonen som fick presenter igår. Min snälle bror som arbetar som grafisk designer hade filurat lite på olika loggor till mina smycken. Han hade även med sig den lilla söta asken som hans företag har tagit fram. Tänk er den asken rosa med en utav de fina loggorna på... Gissa vilken logga jag har som favorit...
Jag har lagt i ett av mina nya armband...
Som matchar ett av mina nya halsband...
Vad sägs om denna kalastårta? Mumsig Spindelman-tårta med hallon- och vitchokladmousse...

Recept på Grönpepparkyckling

Igår bjöd jag på denna rätt som är superduper som kalasmat...varför? Jo du gör den helt enkelt dagen innan och värmer den sedan en halvtimma i ugnen. Lätt att göra till många.

Du behöver till 4-5 personer:

1 kg kycklingfilé som du ugnsbakar utan kryddor. Låter svalna och skär i skivor. Lägg i en form. Blanda 100 gram flytande smör, 4 msk soya, 2 msk fransk senap, 2 msk grönpepparkorn, 3 dl grädde och 2 dl creme fraiche. Häll såsen över kycklingen och ställ i kylen för att marinera över natten. Laga i 200 grader varm ugn i 30 minuter och servera med klyftpotatis (eller pasta) en blandad grönsallad och ett gott bröd. Bon Appetit!

Ha en skön söndag!

Kram!