torsdag 26 juni 2008

Rea...

Hej!


Nu är det sommar...eller? Har varit vid kusten i 5 dagar och bara haft en dag med okej väder...vad är det?! Nej nu får sommaren allt ta och skärpa till sig för om vi får en lika dålig sommar som förra året så......emigrerar jag till ett soligare och varmare land!!!


Något annat som hör sommaren till är alla dessa sommar-reor! Jag har varit inne i affären som aldrig gör något annat än rear och fyndat.




Det blev några söta handdukar. Rosa och prickiga...

Och det blev en rund, vit badrumsmatta med en söt virkad spetskant...I like!

Nähäpp! Nu måste jag kila vidare. Har så mycket att göra...;-)

Kram

torsdag 19 juni 2008

Glad midsommar!

Hej igen!

Nu har jag ÄNTLIGEN fått i ordning datorn, men som sagt så är alla mina bilder puts väck. Tråkigt men sant. Nu är det bara till att installera om program och fylla på bildförrådet. Känns iallafall skönt att kunna kika mer på era bloggar nu. Jag har saknat er!
Jag har plockat jordgubbar idag! Gissa om de smakade underbart! Dessutom passade jag på att plocka mina sju midsommarblommor redan idag...;-)
Åter igen...Glad midsommar!

Glad midsommar!

Hej!

Jodå, jag finns kvar här! Om någon har undrat vart jag håller hus så har jag haft ofrivillig bloggpaus p ga datorhaveri. Hela hårddisken har kraschat och därmed är alla kort och mail borta föralltid!*Snyft* och *Morr*
Förhoppningsvis kommer jag att vara "back in business" i eftermiddag. Det är så mycket jag vill visa och berätta om!!!

Många har undrat över hur swapen "Vita gåvor" fungerar så det tänkte jag förklara för er nu.

Först kontaktar man Mia på Hem&lycka-bloggen som ansvarar för "Vita gåvor". Maila ditt intresse om att vara med till henne, senare får du ett meddelande om vilken hemlig vän du tilldelats och hur det går till mer praktiskt.
"Spionera" på din hemlige väns blogg för att få en uppfattning om hennes smak och stil. Skicka presenten anonymt och senare när alla fått sina paket presenteras den hemlige vännen för dig.
Ja så går det till och det är så roligt och spännande. Hoppas att du också vill vara med!

Tillsvidare...

Jag önskar alla som besöker denna blogg en härlig midsommar!

onsdag 11 juni 2008

Vita gåvor...

Hej!

Ibörjan av året gick jag med i Vita gåvor som går ut på att man skickar en gåva till en tilldelad person. Man skickar paketet anonymt och lite senare får man själv ett trevligt paket från en anonym vän i Vita gåvor. Trevligt, eller hur?!
Nu har alltså mitt hemliga paket kommit. Ska vi titta efter vad det kan vara? Jag är så nyfiken! ;-)

Vad kan det finnas i denna tro?


Nämen åhhh! Vilket fint inslaget paket! Och vilket gulligt kort!


Wow! Vilka fina gåvor!



En sån söt liten korg!

Fina ljuslyktor med vit spets!

En härligt doftande sesam-tvål!

Tack så mycket min hemlige vän! Ska bli kul att få veta vem du är lite senare. Det är så kul att få paket så det får gärna bli en ny swap-omgång snart igen!

Till er alla: Ha en härlig vecka!

Kram!

torsdag 5 juni 2008

Den blomstertid nu kommer...

Hej!
Idag har vi haft skolavslutning i kyrkan och jag har sagt hej då till mina 3:or. De ska till hösten börja på mellanstadiet med en ny fröken. Så det har varit kram&snyft-kalas vill jag lova! Jag är ju en sån blödig person...

Mina elever fick varsin aprikosfärgad ros samt ett härlig kort med lycka till hälsningar från mig och min kollega. Rosorna ligger i en vacker korg jag fyndat för halva priset hos "Systrarnas allehanda"(se tidigare inlägg).


Utav mina söta elever fick jag dessa vackra blommor och fina presenter.



Mina elever känner mig väl. Vad kan vara en bättre present än ett vackert smycke!Detta vackra smycke i äkta silver blev jag så otroligt glad för! Tack all mina godingar :-) En utav mina söta tjejer hade gått och köpt en egen present till mig. Så gulligt gjort utav henne och vilken bra present! Kram Wilma!

Jag fick även två vackra halsband till utav två elever. Jag är otroligt glad över dessa. Kram på er också!

Det är alltså en väldigt gråtmild men även glad fröken som drar till kusten nu. Vi ses på söndag!

Kram!

söndag 1 juni 2008

I sommarens soliga dagar...

Hej på er därute i sommarvärmen!
Kom nyss hem från kusten, snarare bränd än solbränd. Aj, aj, aj vad det svider på ryggen :-(
Det är så skönt att komma hem till en sval lägenhet när man svettats i tre dagar. Jag gillar sol och värme, men helst inte över 25 grader...
Har inte hänt så mycket på inredningsfronten så idag tänkte jag ge er ett härligt boktips. Genom den får man definitivt inspiration iallafall.

Det är boken Sommarljus som innehåller härliga sommarbilder, härlig sommarmat och härliga fixartips till sommarlivet.











Fin idé. Klipp kanten på vanliga papperspåsar och sätt i en ljuslykta och ställ på trappen. Om det är brandsäkert är väl en annan fråga. Var beredd med vattenkannan...;-)

Vad sägs om en ljummen potatissallad med honungsvinagrette, pumpakärnor, ruccola och annat gott...

Havet igår kväll när solen gått ner. Vattnet är spegel blankt, det är tyst och lugnt. Kvällen är ljummen...ahhhh ljuvliga sommar!

I fredags tog jag med min klass på en "staty-vandring" här i staden. Vi har en skulpturfestival i Borås som pågår ända till september. Staden är full av statyer. Finalen på vandringen fick såklart bli vår stads nya frontfigur Pinnochio, 9 meter hög, i brons...Ni som bor nära Borås har säkert sett en och annan artikel i tidningarna om detta spektakel. Jim Dine heter konstnären och statyn är tillverkad och hitskeppad från Walla walla i USA. Jag var själv lite emot denna staty från början. Jag trodde att den skulle vara större(!) och lite för iögonfallande, men på plats är han helt ok!

Välkommen till Borås Pinnochio!

Ha det nu gott tills vi ses igen!

Kram!