söndag 31 augusti 2008

Änglar, visst finns dom...

Hej!

Det blev ingen lång helg vid kusten denna gång. Mannen är sjuk (förkyld) och ni förstår säkert hur illa däran han är ;-)

Här har istället tillverkats änglar av olika form. Jag tänkte visa er vad jag pysslat med i smyckeväg just nu.

Denna lilla sötnos har jag döpt till Engla.


Halsband med stora vingar och en berlock med texten Belive.

Armband med vingen av en ängel och texten Belive...

Jag har fått smak för Good Charma-armband, men har dessvärre inte plånboken till detta. Vad gör man då? Jo man gör ju sitt egna ;-)

Do you belive in angels?

I do!

Kram!

onsdag 27 augusti 2008

In the Villavagn...

Ahhhh, ledig onsdag! Det är så skönt att ha denna dag ledig varje vecka. Det är helt perfekt, jobba två dagar, ledig och sedan bara ha två dagar till helg. Dessutom är det en bra dag att göra alla ärenden och storhandling på.
Det är inte många gånger kvar att åka ner till villavagnen innan det är dags att stänga igen för i år. Det är lite vemodigt då det blir definitivt att sommaren är slut. Helgen som kommer ska vi iallafall ner till kusten och enlig väderprognosen ska det bli 20 grader och sol! Lite hopp om sensommarvärme finns det alltså.
När vi var nere i helgen som var fotade jag lite nya saker som flyttat in där...
Ett litet ljusarrangemang med havsstenar...
En Hortensia med underbara färger...
En tavla med passande havskänsla...
Det är riktiga snäckor på juteväv. Som ett litet tittskåp.

Ha det så gott och tack för att ni är så gulliga och kikar in hit!

Kram!

torsdag 21 augusti 2008

Prylar...

Hej på er!

Ja nu är skolan full av små glada barn. Idag tog jag emot mina små ettor, det var 23 små förväntansfulla barn och ungefär dubbelt så många förväntansfulla föräldrar. Det pirrar i magen ska jag erkänna när man tar emot en ny klass inklusive föräldrar. Jag läste även om Alfons för dem, som är nervös för att börja skolan. Den slutar med att mest nervöst var fröken som köpt ny klänning, krullat håret och som inte kunde sova natten innan.

Nu till lite annat än skolans värld...nu blir det prylarnas värld istället;-)

Dessa saker fyndade jag med 70% rabatt när en favoritaffär tyvärr slog igen. Ägarna orkade inte ha butiken längre...men jag fick fyndat en hel del iallafall.

Det jag gillar med hösten är alla vackra grönsaker som finns i affärerna (fast helst skulle jag ju vilja odla dem själv). Dessa vildtomater var så vackra (och goda) att jag inte kunde låta bli att fota dem. De gröna tomaterna är läckert lila/gröna inuti.


Min nya lilla gröna Greengate-sked fick också vara med på bild...

...det fick även mitt nya förkläde från Greengate vara.


Imorgon efter jobbet åker vi ner till kusten. Det är inte många gånger kvar som vi kan åka ner innan det är dags att bomma igen. Vi får hoppas att det blir några härliga sensommardagar.

Ha det gott gummor (och kanske en och annan gubbe)!

Kram!

söndag 17 augusti 2008

Fika med ljus...

Hej!

Är det någon mer än jag som är irriterad på de där jädra svart och gulrandiga flygfäna som envisas med att flyga in stup i kvarten? Sonen har fått två getingstick under helgen, ett i armen och ett i huvudet(!). Jag tror att jag slår ihjäl ca 20 per dag! Grrrrrr...

Nej nu struntar jag i getingarna för en stund och tänkte visa er mitt senaste pyssel.

Allt i hemmet kom ju i veckan som gått och i den fanns ett tips på att gjuta ljus i kaffekoppar. Denna idé har jag redan fått tidigare, så allt fanns hemma det har bara inte blivit tid till att göra det. Men nu så...
Får det vara en liten kopp kaffe?



Är man ändå igång kan ju göra lite passande fikadopp...



Den vackra engelska kaffekoppen fyndade jag på Myrorna.



Måste säga att de blev väldigt fina! Jag droppade även i lite lavendelolja så att de doftar lite lagom. Dessa kopp-ljus ska jag dekorera borden med när jag snart har kalas. Det vore väl passande att servera Afternoon-the till...;-)

När jag ändå pratar fika passar jag på att tipsa er om suveränt goda mandelbiscotti från Gränna Knäcke.

Perfekt sega, perfekt söta, perfekt goda!

Nä man kan ju inte äta knäcke jämt...;-)

Ha en bra vecka alla godingar!

Kram!


onsdag 13 augusti 2008

Silverdetaljer...

Hejsan!

Här har livet återgått till vardag igen då jag började jobba igår. Det var något trögstartat, det var som om jag inte haft hjärnan påkopplad under semestern och nu skulle den behöva jobba igen. Men det är väl så det ska vara, man ska ju inte tänka på jobbet när man är ledig. Det gick alldeles utmärkt att lämna sonen på dagis iallafall. Han sprang bara in till kompisarna direkt och jag fick jaga efter för att få en hejdå-kram ;-)

Härhemma har lite silvriga detaljer smugit sig in över tröskeln...

Det här bokstäverna kommer från Bruka Design och är ca 15 cm höga.


De representerar initialerna på familjemedlemmarna här.

Denna sötnos är från Cult Design...


Hoppas att ni har det bra, vi ses till helgen igen!

Kram!

fredag 8 augusti 2008

Augusti = kräftor...

Hejsan, hejsan!

Idag blir det inlägg nummer 80 sedan starten i januari! Hmmm...om jag är lite flitigare med inläggen än jag har varit under sommaren så kan det nog snart vara dags för tävling ;-)
Idag fyller min lilla mamma 55 år. Grattis mamsen! Vi syskon gav henne bl a denna digitala fotoram. Fulladdad med kort på barnbarn. Det var en present som hon inte visste att hon önskade sig, men som hon blev väldigt glad för. Faktum är att jag nog snart skaffar mig en egen ;-). Det var min teknikkunnige bror som fixade och valde ut den och tur var väl det då det är lika invecklat som att köpa en platt-TV...
Sommarblommor för fyndpris! Många handelsträdgårdar rear vid den här tiden på säsongen. Jag fyndade denna vackra Sommardahlia för...25 kr!!! Visst är den ljuvlig!

Som rubriken antyder så är augusti = kräftor för mig. Häromdagen blev det goa havskräftor till mig och mannen. Sonen nöjer sig med hamburgare...konstig unge ;-) Kräftorna är så klart goda i sig men jag tycker att tillbehören är nog så viktiga. När jag hittar sådana här trevliga paket i affären så kan jag inte stå emot. Jag vet att dessa inte är någon nyhet men de är värda att blogga om ändå. När man finner ett snyggt paket med orden Handbakat, Inga tillsatser, Utvalda råvaror då köper jag! Att knäcket även är gott är ju en bonus...;-) Snart är det dags för ännu en kräftskiva, men då är det egenfångade kräftor som ska mumsas!

Ha en härlig helg!

Kram!

fredag 1 augusti 2008

Soffor på plats...

Hej!
Ja nu är våra soffor på plats i villavagnen och jädrans vad bra det blev!:-) Det blev så bra att jag var "tvungen" att köpa nya kuddar till dem också! Vi trodde att vi skulle vara tvugna att ta in sofforna via ett fönster men det gick bra genom dörren trots allt. Man har inte så mycket svängrum i en villavagn. Dörren är bara ca 60 cm bred. Ohhh vad skönt det är när något blir som man tänkt sig! :-)
På tal om skönt... så har det varit rena Grekland-semestern vid kusten denna gång. Vattnet är så varmt och skönt att man nästan aldrig vill gå upp...
Imorgon ska vi på 1-års kalas och sedan åker vi ner sista veckan innan jobben börjar.
Sofforna på plats! En byrå, en fotölj och en förvaringsbox kastades ut till förmån för dem...TV:n ska bytas ut mot en plattare variant nästa år.

Det är ett härligt sittdjup i sofforna. Jag skulle gärna ha dem här hemma också :-)


Mina nya fina soffkuddar från Lexington, Från deras serie som heter Country Living.

Ett par smakprov från den kollektionen...

Jag har fått in en ny affirmations-ring som jag tycker är så fin...

Detta "FAMILY"halsband har jag bara gjort till mig själv än så länge. Det är i äkta silver och det finns många fler trevliga ord, men jag undrar...är det värt att sälja äkta silver? Skulle ni köpa det? Det är ju ganska dyrt i inköp, så priset på ett sådant halsband med läderrem skulle kosta 200:- - 250:-. Vad tycker ni? Är det något att satsa på?

Några undrade var mattan i förra inlägget är köpt. Svaret är MIO!

Ha nu en skööööööön helg!

Kram!