onsdag 26 november 2008

Sov sött...

...i nymålad säng.

I helgen tog jag tag i ett projekt som jag tänk göra ett tag, nämligen att ta ner en gammal sängstomme i trä från vinden och måla denna vit till sonens rum. Det blev riktigt bra, så nu ska även föräldrasängen få sig några lager vitfärg.

Helt ärligt så var det faktiskt mannen som kånkade ner sängen och drog de första penseldragen men jag avslutade iallafall och färdigställde det hela ;)

Före...


och efter...

Prickiga sängkläder från Åhlens.

Julstrumpa och nisse från Maileg.

Nisse verkar nöjd med den nymålade sängen ;)

Nu ska jag ut på stan och införskaffa pynt till adventsljusstaken.

Kram på er!torsdag 20 november 2008

En svinstia...

Ja, här har blivit en riktig svinstia...nja jag skämtar lite. Så illa är det inte som det låter. Det bor nämligen förnärvarande tre små söta grisar härhemma.

Den prickiga julegrisen (vad annars när det gäller mig?;)) är den senaste i griskullen.

Denna "Lotta på Bråkmakargatan" grisen bor bara här tillfälligt. Tanken är att den ska bli julklapp åt brorsdottern som ska få ett "Lotta-paket" med gris, film och bok. Ett litet julklappstips ;)
Nu är det bara sex stycken samtal kvar och sedan har jag äntligen lite tid över till bloggen igen. Julklappsinköp behöver jag inte oroa mig för för de är redan avklarade. Det enda som finns kvar är att handla paketen till våran årliga tradition, nämligen julklappsspelet. Vi köper tre julkappar för ca 50:- styck, sedan på julafton lägger man fram alla paketen på ett bord. Man tar en tärning och alla slår en åt gången.
Får man en 1:a eller en 6:a så får man ta ett paket ur högen. När paketen är slut öppnar man dem och sätter äggklockan på 15 minuter sedan börjar man slå igen.
Får man 1:a eller 6:a så får man ta ett paket från någon annan. När klockan ringer får man behålla de klappar man har framför sig :) Jättekul!
Jag är så glad för alla snälla människor som kikar in här, tack för era goa kommentarer!
Kram!

torsdag 13 november 2008

Julförberedd...

Hejsan!
Lite piggare här nu :) Håller på förfullt med utvecklingssamtal i skolan, det tar sin tid och därför är jag lite dåligt på att uppdatera här.
Tänk er samtal med 23 elever varav förarbetet tar ca 1 timme per elev, samtalet ca 40 minuter och efterarbete på ca 30 min...Nu har jag hälften kvar...
Själva samtalen är oftast roliga, kul att träffa föräldrar och visa allt deras barn lärt sig :)

Jahapp, jag har lite annat för mig mellan samtalen också...nämligen lite shoppingterapi ;)
Jag förbereder mig inför julen, köpte lite roliga pepparkaksformar från en nätbutik som heter Formina. Gillar att samla lite nya kakformar varje år. Förra året köptes en krokodil bl a...

Jag plockade fram min favorit julkokbok häromdagen, man blir så sugen på att baka av denna...
Häromdagen när jag var nere på stan och hade 3 minuter kvar av parkeringstiden så fick jag se denna klänning i skylten av favoritbutiken Lycka. Jag gick in, provade och betalade på 3 minuter blankt! Den är av ett nytt märke för mig, Cream, men den är så skön och snygg. Likar Odd Molly, tycker jag.Jag pratade för ett tag sedan om en nyhet bland mina smycken. Detta är en av dem. Mina egentillverkade brickor av äkta silver! Just detta halsband ska min svägerska få på sin födelsedag på söndag, tror ni hon blir glad?Ha det så gott alla godingar!

Kram!

fredag 7 november 2008

Utmanad...

Atjoooo!!! Fy bubblan va däbbt i däsan ja e´... Jag har nog aldrig varit så glad som idag för att det är fredag.

Jag har blivit utmanad av Ingela la la, I mitt vita hus, Solstrimmor och stjärnstrålar och Villa Krutbruket.
Regler för utmaningen som följer. Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.Berätta 7 saker om dig själv, alldagliga som knasiga.Utmana 7 stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.Här kommer 7 saker om mig själv:

  1. Jag sjunger högt...och fult när jag kör bil. Gärna i stämma med radion.
  2. Jag har grodfobi, tycker att grodor är så läbbiga!
  3. Jag älskar lakrits.
  4. Jag är beroende av te med mjölk. Dricker MINST 6 muggar om dagen. Om mjölken är slut när jag ska dricka te så är någon dödens...
  5. Jag avskyr fötter (de enda fötterna jag kan pussa på är sonens)
  6. Jag är kattmänniska.
  7. Jag biter på naglarna.

The end!

Nu utmanar jag följande 7 bloggar:

Vägen till drömhuset

Vita hjärtan och rosa drömmar

I villa grå

Hallon och blåbär

Härliga saker

Living by Millan

En doft av lavendel

Jag tänkte bara visa lite bilder på några höstarrangemang jag gjort med mossa, äpplen och trollhassel.
Ha det bra!

Kram!


söndag 2 november 2008

Vinstregn...

Nu har jag gått och fått lite tur igen :) Den senaste veckan har det dunsat ner två paket i brevlådan...till mig!
Det första paketet kom från Malin med ljuvliga bloggen Vita hjärtan och rosa drömmar. I paketet låg en söt ljuspåse, ett fint kort och ett gulligt hjärta som Malin gjort själv. Hon är så duktig! Tack söta du!

Noel= jul, är broderat på ljuspåsen...


När jag läste i Allers jultidning fick jag inspiration till ett annat användnings område. Det är ju så fint och juligt att ha den som krukpåse!

Men det är ju väldigt fint som ljuspåse också!


Det andra paketet kom från Jenny med den ganska nya bloggen, Livet är underbart!. Kolla vilket fint inslaget paket!!! Jag ville knappt öppna det, så fint var det :)

Inuti detta paket fanns två söta salt och pepparkar i keramik från Paradisverkstaden samt ett gott flingsalt med citronsmak. Tack goa Jenny!

Nu är lovet slut och imorgon är det åter arbete som gäller. Vi spenderade tre dagar i Varberg under lovet och badade i varmbadhuset, bastade och åt gott så lite utvilad känner jag mig nog.

Igår hade sonen sin spökfest också, det var en nöjd och trött Batman som gick och lade sig igår kväll... :)

I nästa inlägg har jag två utmaningar att ta mig an...

Ha en skön vecka!

Kram!