tisdag 30 december 2008

Det ska vi fira!

Min blogg fyller 1 år om två dagar! Jag kan knappt fatta att ett år redan har gått! Detta året med er bloggare har varit fantastiskt, jag trodde aldrig att det kunde ge så mycket! Så tack till er alla som varit här och hälsat på!

För att fira tänkte jag lotta ut en söt Marimekko-skål i klarglas. Om du är sugen på att vara med och tävla så gör du så här:
  1. Om du har en blogg så lämnar du en kommentar under detta inlägg samt länkar till tävlingen från din blogg. Använd bilden.

  2. Om du inte har en egen blogg så lämnar du en kommentar och lägger till mig på bloggkoll eller tipsar 2 vänner om tävlingen.Tävlingen pågår till 10/1!

Lycka till!

Då återstår det bara för mig att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År med förhoppning om ännu ett härligt bloggår!


Kram!



söndag 28 december 2008

Spegel, spegel på väggen där...

Jag hoppas att ni har haft en härlig jul så här långt. Det har jag haft iallafall. God mat, alldeles för mycket godsaker och lugn och ro. Vi var borta på julafton och juldagen, men sedan har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag har hållt mig borta från alla reor för att slippa allt folk. Mellandagsreor är inget som lockar mig.
Däremot har jag köpt en fin julklapp från mina föräldrar. Jag fick pengar att köpa vad jag ville, enklast så ;) Det blev den där spegeln med stort S som jag trånat efter så länge. Den har varit slut ett tag, men nu är den äntligen min! Jag fann den i favoritbutiken Betty´s här i stan.
Extra roligt var det när mannen kom hem och såg inköpet "Den var ju riktigt snygg den!" Trodde jag aldrig att han skulle tycka...;)

Idag ska jag ha middag härhemma. Jag ska knö in 10 vuxna och fyra barn i vår lägenhet... :o Då alla är trötta på julmat så ska jag bjuda på världens godaste fisk och skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd. Det är enkelt att laga till många också. Soppbasen lagade jag redan igår så den behöver bara koka upp och fyllas med massor av fisk, räkor och kräftstjärtar. Till efterrätt blir det barnsligt gott med vaniljgräddglass med varm kolasås, varm chokladsås och hallon.
Det är redan färdigdukat i köket och snart ska jag ta itu med resten. Kanske ta och stryka duken också ser jag ;)


Imorgon är det dags att börja packa för resan. Har kollat vädret och det är 22 grader och sol. Hoppas det håller i sig. Jag återkommer innan resan med ett nytt inlägg och då är det tävlingsdags! (och det handlar inte om smycken denna gång...;))
Ha det gott!
Kram!

tisdag 23 december 2008

God jul!

Köttbullarna är rullade och stekta, bara ett varv med dammsugaren kvar och sakta men säkert börjar julefriden sänka sig över mitt hem. Det blir jul i år igen.
Jag gjorde ett supersnabbt pyssel häromdagen som sprider ett mysigt sken här. Kan vara ett bra tips till morgondagens juldukning. Jag tog helt enklt några äpplen (svenska, röda äpplen såklart) och gjorde ett hål med potatisskalaren och satte ner julgransljus, klart! De blev så fina, jag skulle kunna tänka mig ett litet fint band runt äpplena också.

Granen kar konstigt nog krymt i mina ögon. Jag tyckte den var så gräsligt stor när mannen kom hem med den. Jag har faktiskt klippt och frisserat den lite och nu är den faktiskt inte så tokig. Jag behövde väl vara vänja mig. Den är klädd i frostade vita kulor, fattigmanssilver, röd/vitrutiga band och änglavingar. Inte alls så tokigt det heller. Nästa år måste jag bara komma ihåg att måla julgransfoten vit. Den är i trä och formad som en stjärna.
Lite här och var tittar små tomtar fram, men det är bara mina favorittomtar som får komma fram. Det är de tovade tomtarna och Rolf Bergh-tomtarna.
God Jul!

lördag 20 december 2008

Julfint och julpussar...

Så skönt det är att vara ledig. Jag brukar oftast bli sjuk när jag går på ledighet men i år verkar jag klara mig. Inte sämre blir det av att veta att vi ska åka till Lanzarote på årets första dag ;)!Ingen dålig start på det nya året...

Här hemma pyntar och pysslar jag så smått, jag vill inte ha för mycket pynt så det är inte så betungande. Igår åkte granen in...monstergranen!!! Det är så det blir när man låter mannen handla gran! Jag som ville ha en liten nätt sak. Istället blev det värsta disney-granen. Luktar gott gör den iallfall. Ska visa bild när jag köpt till lite extra pynt, den ser lite fattig ut just nu. Jag hade ju inte så mycket pynt att det räckte till en så stor gran. Bild kommer senare...

De stackars småfåglarna behöver också ha det lite julfint så deras restaurang ser ut så här...
Jag har aldrig haft en mistel förut så i år är det premiär. Tycker den är så söt och lite julpussar skulle inte sitta fel;)
Jag fick till en bild på min fina amaryllis som klassen gav mig. Den gör sig fint mot kökets gråa fondvägg.
Ha det så bra i julstöket!
Kram!

torsdag 18 december 2008

Puuhhh...

Idag har det varit avslutning. Mina små tomtar sjöng så fint och det är alltid lite blödigt att säga hej då. På skolan har vi haft julavslutning i personalen också, med findukade bord, julsång och smörgåstårta. Vi fick vår årliga julblomma från kommundelen samt en julklapp, i år var det en teaterbiljett. Bra, då har jag två nu (jag har kvar biljetten från förra året fortfarande ;))

Från klassen fick jag en vacker julplantering med en stoooor amaryllis i. Plus söta egengjorda julkort och en liten pojke i klassen gav mig en egen present, ett ljus som luktar jordgubb. Vilka härliga barn man har!:)
Tyvärr har jag inte tagit kort på något utav detta då det redan skymmer och inga kort blir bra. Det är dessutom svårt att fota en lång amaryllis ;)
Inte heller har jag någon bild på mina fina julkläder som jag sitter här och bloggar i. Jag får beskriva istället, en röd blus från Odd Molly med puffärm och en vintervit kjol med volanger från Noa Noa med tillhörande tyll-underkjol. Hmmm...undrar vad ni får för bild av mig nu...en bohemisk ballerina?:D
Det jag har bild på idag är en söt flagg-girlang från Maileg som pryder sonens vitmålade säng. Burken som man får girlangen i är en prydnad i sig.
Nu kanske jag snart kan få sonen att sova i sin egen säng istället för att sova mellan sin mor och far.... ;)Nu är jag ledig och ska bli bättre på att uppdatera bloggen. Jag skickar snart in hos er!
Kram!

torsdag 11 december 2008

Det lackar mot jul...

Det räcker ju inte bara med att inhandla julklapparna, de ska ju slås in också. I år fick paketen vara vita med röda prickar på, röda bastband och en söt stickers i gummi, från Lagerhaus, som ser precis ut som en lackstämpel.
I tisdags hade jag en dag där allt kändes som det blev fel. Som tröst shoppade jag lite Greengate i vacker julrött och beiget.
I helgen gjorde jag detta smarriga julgodis som heter Strykande åtgång. Många ville ha recept och bild så här kommer det. Jag kan ju också berätta att det bara finns några få bitar kvar i den fina plåtlådan från Boda Nova. Godiset gör själ för sitt namn ;) Får väl göra en ny laddning i helgen. Det är dock ganska sött, men svårt att motstå OCH definitivt inget för GI:are ;)

Strykande åtgång

100 gram skalade, hackade och rostade mandlar

4 dl socker (jag tog 3 och en halv)

2 dl grädde

100 gram flytande smör

200 gram choklad (jag använde Odense mörk block 56%)

Gör så här: Blanda smör, grädde och socker. Låt koka i 5 minuter (inte mer!). Blanda i chokladen så att den smälter ihop med det andra och sist den rostade mandeln. Häll upp i en liten långpanna och låt svalna, kyl den i kylskåpet innan du skär upp den i mumsbitar.

Detta tar max 10 minuter att tillaga!

Lycka till!

söndag 7 december 2008

Vita gåvor och stad i ljus...

Då var det redan 2:a advent! Känner att jag inte har hunnit julmysa så mycket som jag hade velat, tiden går ju så fort. Idag ska jag och sonen iallafall göra lite julgodis. Vi brukar göra en sort som heter "Strykande åtgång", det godiset gör verkligen själ för sitt namn ;)

I fredags låg ett härligt prickigt paket och väntade på mig efter jobbet. Det var ett paket från min hemlige vän i vita gåvor!


Inuti paketet fanns dessa julröda ljusstakarna...

...och denna söta påse för bröd, godis eller som krukpåse t ex samt två söta hjärtan i linne.



Tack för julklappen!:)

Jag har som så många andra förälskat mig i zinkhusen från Walther & Co och vill gärna ha en hel stad av dem!

Ett zinkhus har även fått ta plats i mitt olivträd som fått för sig att det är dags att blomma nu...

Jag önskar er alla en härlig andra advent!

Kram!

tisdag 2 december 2008

Ute är det mörkt och kallt...

...och inne är det svårt att fota. Ja, det är inte lätt att få till några bilder just nu då det nästan är mörkt jämt. Jag har fått kämpa med dagens inlägg.

Iallfall tänkte jag bara visa lite hur min adventsljusstake blev. Jag använde min zinklåda som jag använder som blomsterlåda vår och sommartid och som ljusstake nu då. Det följer nämligen med en insats för ljus när man köper den, himla smart!

Jag köpte fina, kraftiga, långa kyrkljus och satte i, planterade två taklökar, lade mjuk-en runt om och piffade till den med zink-siffror, band och kottar i fattigmansglas. Jag är rätt nöjd med den.
I söndags gick jag och min mamma till skogen för att plocka lite mossa, lingonris och lite lummer (observera att det var med ägarens tillstånd!) för att ha att pynta med. Jag har en hjärtformad stålstomme som jag klätt med lingonris och lummer. Denna hänger i köket och ser julmysig ut:)
Imorgon är det ledig dag och mycket jag vill hinna med. Jag har målat halva sängen i vårt sovrum nu och måste göra klart det imorgon. Jag avskyr när saker står halvfärdiga, det liksom sticker i ögonen på mig! Sedan har jag ju min lilla tomte-smyckeverkstad härhemma också där det jobbas med väldig fart. Så imorgon vet ni vad jag ska syssla med ;)
Kram!