torsdag 25 juni 2009

Ombyte förnöjer...

Hemma igen efter några härliga sommardagar på kusten. Vi är lite knasiga kanske, men vi åker hem när det är som varmast. Vi är lite värmekänsliga när det närmar sig 30 grader ;) Här hemma i lägenheten är det så svalt och skönt.
Min lilla balkong har fått sig en liten makeover. En fin cafémöbel i vitt och vändbara sittdynor alá Hemtex.

Ena sidan är härligt sommrig med jordgubbar och jordgubbsblom...

...andra sidan är fylld av glada prickar!


Idag åker jag och sonen ut till mormor och morfar som bor vid en sjö för att svalka oss och äta jordgubbar. Visst är det härligt nu! :) Och i kväll börjar Ernst sommarprogram på TV tror jag...

Sommarkram!

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!

Midsommarblomster(Majas alfabet)

Midsommarblomster från solskenssnår
jag plockar och sätter i nytvättat hår.
En stor bukett ska jag sätta i vas
- för idag blir det sommarkalas.
Denna visan sjöng barnen på skolavslutningen, den ger härlig sommarkänsla. Hur ser ert midsommarväder ut? Här är det uppehåll just nu, men en och annan regnskur lär det säkert bli. Om ett par timmar är det dags att åka till föräldrarna där vi träffas allesammans för att äta midsommarlunch, sedan blir det midsommardans kring stången vid Hembygdsgården och sedan blir det väl mer mat och ett antal jordgubbar ;)
För att vara förberedd för eventuellt (snarare troligt) regnrusk så köpte jag i veckan en snygg regnkappa. Då gör det ju inget om det regnar lite ;)
Här hemma har jag inte smyckat med midsommarblomster, men med vackra pioner. Man behöver inte så många för att det ska se mycket ut.

Jag önskar alla en Glad Midsommar!

Kram

måndag 15 juni 2009

Vårlök...

Hej på er!

Har mycket att visa er från lägenheten, men idag får det bli ett inlägg av mitt senaste tradera-fynd. Den vackra skolplanschen av en vårlök. Denna plansch har en behändigare storlek än den förra.

Den med lummern på har blivit utlånad till min mamma på obestämd tid...kanske att den hamnar på tradera igen.
I Drömhem & trädgård handlade det senast om skolplanscher och på en av planscherna stod detta namn;Henrietta Sjöberg. Denna plansch är tydligen från 1900-talets början, vilket är lite kul tycker jag.
Nu är det bara två arbetsdagar kvar till semestern för mig...skööööönt!
Vi ses igen till midsommar!
Kram

måndag 8 juni 2009

Hemma...

Hej på er!

Det blev en lite längre paus än det var tänkt. Fattar inte vart tiden tar vägen. Nu är vi på plats iallfall och saker och ting börjar hamna där de hör hemma. Samtidigt som en del saker dyker upp som ska grejas med. Jag inväntar bla en duschvägg i frostat glas till badrummet. På toaletten ska en svart mosaik läggas på golvet och toalocket ska bytas mot ett svart.

Tänkte visa lite snabbtagna bilder på vardagsrummet idag. Matbordet och stolarna är det som kom på plats senast.
Matplatsdelen i vardagsrummet.
Bordet heter Edfors från IKEA och stolarna heter Miller från MIO. Jag gillar denna kombinationen av ek och vitt och ville även ha samma möbler som jag har i köket för att få ett flyt mellan rummen då köket ligger precis i anslutning.
Min favoritlampa. En svävande maräng från MIO!

Ibland slumpar sig saker bra. När möblerna bars ned hamnade mina två sittpuffar framför det stora, låga fönstret. En perfekt sitthörna skapades. Sonen älskar att sitta här och bygga lego och samtidigt ha koll ut genom fönstret.

Bilden luras lite. I verkligheten är detta fönster jättestort. 2 meter brett. Har ännu inte satt upp några gardiner och kanske inte kommer att göra det heller. Jag älskar ljuset som flödar i genom alla fönster.

Den öppna 50-talsspisen...som ryker in. Vi lär nog sätta in en kasett här. Mannen har försökt bygga en pelare vid sidan, men den hjälpte inte mycket.

Mitt paket från min vän i Vita gåvor-swapen har kommit. Härligt paket med trädgårdstema. Tackar!

Sådär ja, nu är ni lite uppdaterade ;)

Det kommer snart mera.

Kram så länge!