torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Kikar snabbt in för att hinna önska Er ett
Gott Nytt År 2010!

Har ni era nyårslöften klara...?

Imorgon fyller min blogg 2 år och detta tänkte jag fira med en liten utlottning så kika gärna in!
Nyårskram!

tisdag 29 december 2009

Vila...

Hej på er!

Här råder julefrid. Vi tar det ganska lugnt och gör bara det vi vill. Sonen bygger Bionicle-lego dagarna i ända varvat med snowracer-åkning. Kul med en vit jul för en gångs skull. Själv ägnar jag mig åt läsning, lite rea-shopping och planerande av nya projekt. Inväntar material till ett nytt pyssel som jag tror kan bli riktigt lyckat.

Har även valt ett namn till det: "A piece of me" vad nu detta kan tänkas bli får ni se senare...;)

Det som ligger som närmaste projekt är att "av-julifiera" mitt hem. Bort med det röda och fram med mycket vitt, silver och grönt, massor av levande ljus och planera inför årets sista dag.

Vi ses!

Kram

söndag 20 december 2009

Julegran och julegris...

Hoppsan vad dagarna går fort när man är stor. Annat var det när man var liten, då stod ju tiden innan jul nästan stilla ;)

Sedan sist har julgrisen blivit återfunnen, gran inhandlad och klädd, tomtarna har krupit fram ur sina vrår och julavslutningen avklarad.

Att köpa gran med min man är en plåga. Han letar alltid fram det största åbäket han kan hitta. Nu häromdagen tog han fram en som var 2,5 hög och 2 meter i omkrets och menade på att den ska vi ha, vi har ju plats... Min gran fnös han åt, den var ju pluttig. Gissa vem som vann... Jag såklart och det var tur det, för mitt gran-val är en dröm. Helt perfekt både i storlek och form. Har aldrig haft en så perfekt gran tidigare. Den ser nästan konstgjord ut. Granfoten är en ommålad fot från Harald Nyborg.
Granpyntet går i rött, silver och...vitt :)
I taket i köket hänger denna ljuvliga mistel i zink. Köpt hos Mia (Ellis Corner).
Ta det lugnt i julhetsen, njut av allt gott och vackert också.
Kram

torsdag 10 december 2009

Julfint...

Här sitter jag och skriver inlägg för fullt. Ett till smyckebloggen, ett till min skolblogg och så till sist ett här. Det tar sin lilla tid.

Här är hemmet julpyntat lite här och var. Det enda som inte är framme än är granen. I år ska det bli en Disney-gran!

I år bestämde jag mig för att hinna njuta av julen ordentligt innan julafton och började således med allt i god tid. Så nu är julklapparna köpta och klara, amaryllisen håller precis på att slå ut i blom, pepparkakorna bakade, lussekatterna ligger i frysen, sakteligen börjar julgodis-berget växa till sig. det känns riktigt bra ska jag säga och julstämningen börjar sakta krypa inpå och nu är det bara en vecka kvar i skolan också. Än finns det såklart lite kvar att göra, men jag känner ingen som helst press.
Det fina lilla kak(godis)fatet och tygbandet köpte jag på ett underbart ställe som heter Storegården Country Living i Alboga utanför Od. Om ni har vägarna åt det hållet så missa inte detta ställe!
Kram!

torsdag 3 december 2009

Årets första julklapp...

Tänk vad trevligt det är att komma hem till ett oväntat paket som ligger och väntar på en. Ni har hört det förut, jag är med i swapen Vita gåvor och det var årets julklapp som kom.

Tre fint inslagna paket trillade ur kuvertet...

...och i dessa fanns...
Tack min hemliga vän!
Mitt paket till min hemliga vän lades på lådan idag och jag hoppas att hon blir glad. Här hemma börjar det se riktigt juligt ut redan. Amaryllisarna har växt sig höga i fönstrena, hyacinthen (vit såklart) blommar och det är pyntat med både mistel i zink och rödvit-rutiga band och någon Maileg-tomte lite här och var. Var min fina Maileg-julgris har tagit vägen sedan flytten vet jag inte men jag hoppas at den snart dyker upp...
Kram