lördag 30 januari 2010

Björk & Berries...

Vilken vecka!

Automatlådan pajade på vår bil i början av veckan (blev bogserad av en traktor mitt ute på landsvägen). Tyvärr blir det hela en dyyyyyyr historia. Nu har vi ingen bil förrän om några dagar så det har blivit en del promenader denna vecka (rätt bra iofs med tvångsmotion ;))

Lite gladare blev jag då jag fick ett härligt väldoftande paket från Björk & Berries i veckan. Härligt smultrondoftande bodybutter, underbart shcampoo/balsam med björk och äpple, duschcreme med lingon och en smultrondoftande pumptvål. Alla deras produkter är med naturliga doftämnen och tillsatser. Jag har gått omkring och sniffat på mig själv ;)
Idag fyller mannen år så jag och den ljuvliga sonen ska ut och handla godsaker nu. Det är nämligen det enda han vill fira med, en god middag hemma. Okej då...;)
Kram

lördag 23 januari 2010

Jag har gjort det förut och kan göra det igen...

Hej alla snälla och tack för er omtanke om min lilla ljuvliga son. Kan meddela att han är helt återställd, förutom såret i pannan som är täckt av plåster och som jag ännu inte vågat kika på ;)

Vad menar jag nu med dagens rubrik? Jo för två år sedan lyckades jag med hjälp av GI att gå ner x antal kilo. Har väl lyckats hålla det hyfsat bra fram till denna julen som var. Kände i januari att jag återigen hade blivit beroende av kolhydrater och socker och att jag känner mig nästan sjuk och blir väldigt trött av för mycket felaktiga kolhydrater. Dessutom syns det på vågen :(
Så nu är det dags att dra igång en GI-kur igen, vilket innebär nolltollerans av kolhydrater. Inget bröd, ingen potatis, ingen pasta, inget ris och inget socker på två veckor för att "avgifta" kroppen. Därefter för man in de bra och nyttiga kolhydraterna iform av fullkornspasta, grovt bröd och bulgur i kosten igen.Det är lite tufft ibörjan men när man väl kommit igång är det lätt. Igår var jag sugen på något att knapra på och hittade rostade kokoschips i affären från renlevnadsgurun; Reneé Voltaire. Underbart goda (absolut inte som att käka vanliga kokosflingor) och svårt att sluta äta. Jag har bara hållit på halva denna veckan och jag ser redan hur magen blir mindre och jag börjar återfå energin en aning. Beach 2010, here I come ;)
Om ni har undrat hur det gått med mitt lilla hallbord så är det fortfarande orört. Och faktiskt har jag börjat trivas med det. Får väl se hur det känns längre fram i vår, men än sålänge får det vara som det är. Det har även blivit ett favoritställe att fota på som ni ser. Den söta primulan ger löfte om vår tycker jag.

Önskar er en underbar helg!


Kram!

lördag 16 januari 2010

Underbaring...

Nu sitter den där på köksväggen. Min fina, svarta tallrikshylla från Oliver Furniture. Det tog 9 veckor av tålamodig väntan att få hem den. Det var den värd...





Min älskade son skrämde livet ur mig häromdagen. Vi har stengolv i hallen a´la 50-tal och sonen som snart fyller 6, har långa armar och ben..och stora fötter. Snubblar med huvudet före rakt i golvet. Resultatet? Akuten med jack i pannan och en likblek mamma.

Sonen säger efter akutbesöket:


- Mamma, jag vet att jag inte har fått hjärnskakning iallafall...
- Jasså, hur vet du det? (Undrar hans mamma)
- Jo, jag är ju fortfarande smart...


Puss min älskade unge.. :D


Ha en underbar helg!
Kram

måndag 11 januari 2010

Och vinnaren är...

...nummer 30: Mom´s kitchen! Grattis! Kan du maila så skickar jag en valfri tavla!
Lottningen gick till på följande vis:

Jag ropar till mannen:
-Välj en siffra mellan 1 och 98!

Han svarar:
-Va?!

Jag:
-Jag sa: välj en siffra mellan 1 och 98!!

Han:
-Varför då?

Jag:
-*Suck*...bara säg en siffra...

Han:
- Ok, 30 då...

Och så blev det till sist. Smidigt va ;D

Lite nya tavlor att kika på...
I nästa inlägg ska jag visa min nya skönhet i köket...


See ya´!



Kram

onsdag 6 januari 2010

Vindsfynd...

När jag bar upp julsakerna till vinden häromdagen så såg jag något längst in i mörkret som fångande min nyfikenhet. Gömt under diverse prylar stod ett nätt och fint litet slagbord. Precis ett sådant jag letat efter! Nött och fint är det, men jag funderar på om jag ska måla det vitt och "shabba" det. Vad tycker ni???


Ni har väl inte missat utlottningen i inlägget härunder? Pågår tom 10/1. Nu finns det nya tavlor inne på tavelbloggen. Länk finns i högerspalten.


Ta hand om er!

Kram


fredag 1 januari 2010

Utlottning - A piece of me...

Hoppas att ni mår fint såhär på årets första dag. Själv är jag lite slö idag. Nyårskvällen var mysig och innehöll god mat, trevligt sällskap, bubbel och raketer. Sonen klarade att hålla sig vaken ända till tolvslaget för att få se raketerna...sedan somnade han sött på en sekund ungefär ;)

Tänk, nu har jag bloggat i två år. Vad tiden går. Minns hur jag satt under julledigheten för två år sedan och läste alla ljuvliga bloggar som jag nyss upptäckt och blev så sugen på att göra en egen blogg. Några trevande klickanden hit och dit och plötsligt så var bloggen född. Bloggen har gett mig så mycket. Inspiration, kontakter, vänner, ideér...bara en massa trevligheter.

Jag hoppas att ni vill fira med mig genom att vara med i en liten utlottning av mina senaste alster. Små tavlor i keramiklera som jag målar med en emaljliknande färg. Tavlor med budskap då jag (som ni säkert märkt) är en bokstavsnörd ;)

Dessa tavlor är de första som är klara. Det tog lite längre tid än jag trodde. Men det ligger ytterligare ett gäng på torkning som ni får se lite senare.

Priset är alltså en valfri tavla utav de jag gjort. Du behöver bara skriva en kommentar och länka me en utav bilderna härunder så är du med. Har du ingen blogg får du gärna maila: linda.eriksson@edu.boras.se

Tävlingen pågår till 10/1.
Kika gärna in på min tavelblogg för att se ytterligare ordtavlor.






Lycka till!
Kram