söndag 17 oktober 2010

Stora Holm...

Måste bara visa er ett underbart utflyktsmål som jag var på nyligen.

Nyblom och Kolléns ligger på Stora Holm i Göteborg. Man blir lite förvånad att det ligger där som en liten Bullerby inte långt från centrum. Fyra bostadshus från 1700-talet där familjen Nyblom och Kollén bor bl. a.

Flera röda byggnader med lite olika innehåll. Ett café med ljuvligt hembakt till mycket bra pris, en italiensk delikatessaffär, en ljuvlig lekhörna för barnen, ett fint växthus, en inredningsbod och Nyblom och Kolléns outlet. Det finns även en fin resturang.

Så här hittar du: Från Göteborgs centralstation kör du över Göta Älvbron. Kör mot Tuve och ta vänster på Tuveliden mot Tuve k:a. Fortsätt på Tuve kyrkväg och sedan vänster in på Holmvägen. Efter ca en kilometer finner du Stora Holms Säteri på vänster sida. Besöksadressen är Holmvägen 52.






Ha det gott!

torsdag 14 oktober 2010

Presenter...

Jaha, då har man varit internetlös i två veckor...ofrivilligt!!! Sabla modem till att krångla!
Får väl se det från den ljusa sidan. Jag har iallafall haft mycket tid till att måla möbler. Fyra stolar och en stor skänk med vitrin. Jag är jättenöjd med dem, ska visa er också.
Nu får jag äntligen visa den underbara handduken från Pip som jag vann hos Susanne (Brunkulla med mosipperötter) och fick lagom till min födelsedag. Den är så himla fin att den hänger som prydnad på spisen. Vågar inte använda den så jag förstör den...;)
En annan underbaring är denna vintage-bowlingkägla som min snälla bror skaffade hem åt mig från USA. Den är så fin.. och tung! Den har fått bo hos sonen med lite andra USA-detaljer. Jag skulle vilja ha en sliten vintage fotboll också, eller en baseboll kanske...snäääälla brorsan...;)
Annars har jag börjat samla underbara, gamla retroburkar sedan sist. Börjar bli några stycken. Ja något ska man väl ha att göra ;)
Ha det så gott tills vi ses igen!
(hoppas på blogglust och felfria modem)

Kram