söndag 19 december 2010

Tomten kom tidigt...

Här har tomten tittat in tidigare i år. KOLLA vad som står i köket! En vit underbar, ljuvlig pinnsoffa. THE PINNSOFFA! Jag kunde inte tro mina ögon när jag råkade springa på den på Biståndscenters loppis. jag vågade inte lämna den utifall att någon skulle norpa den framför min näsa utan jag stod och viftade febrilt efter någon anställd som skulle sätta lappen SÅLD på den åt mig.
Det är en härlig känsla när man hittar det man söker och det blir precis så bra som man tänkt sig. Jag är mycket nöjd med årets julklapp kan jag säga :)
För övrigt så ordnas det för fullt inför julen. Jag har ansvar för godisbordet i år så det kokas kola, knäck, och massa olika sorters fudge. Vad sägs om skumtomtefudge? Sliskig och väldigt god faktiskt. Sedan ska jag lägga in sill också. Det blir en apelsin och kanelsill, en äppelsill alà Ernst samt en klassisk julsill. Skinkan kokade jag igår, den blev kanongod! Gillar julstök i lagom dos, det får inte bli övermäktigt. Så därför har jag varit duktig på att dosera ut det under hela december. Nu är det bara att invänta julafton och räkna dan före dan före dan före dan före dopparedan!


Kram!

fredag 3 december 2010

Staffans pålar...

God jul i stugan!

Fattar knappt att vi är inne i december. Har redan avverkat ett julbord på Hofsnäs, bakat två omgångar med lussekatter, köpt nästan alla julklappar, planterat hyacinther och amaryllis och planerar att använda lite av helgen till att göra julgodis.

I veckan var alla anställda i vår kommun bjudna till Åhaga för att ha lite trevligt och lyssna på Abba-show. Det var riktigt bra, men man börjar känna sig lite gammal när man gnäller på det höga ljudet ;)!

Slänger in en bild på en av fyra pållar som tillsammans bildar årets adventsljusstakar. Inspirationen kom från Panduro som hade gjort liknande pållar. Det är kul att göra lite olika varje år. Hästarna är söta och passar året runt om man dekorerar dem på passande sätt.Kram!