måndag 28 mars 2011

Fröknäcke...

Men vad fa....Var min tanke när gårdagens snöfall kom. Men va fa...Var också min första tanke när jag tittade ut i morse. Jäkla labila vårväder! Det var bara att plocka fram vinterjackan och stövlarna igen och pulsa iväg. Det har iallafall töat rejält under dagen så nu är jag mindre sur ;) För övrig rullar dagarna på i full fart. Lilla ljuvliga sonen har fyllt 7 år!?! Hur gick det till...? Helgerna har kantats av kalas, kalas och kalas. Det är många som fyller i mars. På jobbet är det som vanligt, hur mycket att göra som helst + utvecklingssamtal+möten+utbildning+PIM m.m. Hjälp kan det inte vara påsklov snart??!! Man får inte glömma bort att njuta i all stress. Jag har funnit en ny njutning i att baka och äta fröknäcke. Dessa ljuvligt spröda och goda knäcken bakas varje vecka här just nu. De ska helst avnjutas med en krämig blåmögelost på. Jag bjussar på receptet som förövrigt är superenkelt!
Lindas fröknäcke


2 1/2 dl mjöl (dinkel t ex)

3/4 dl sesamfrön

3/4 dl linfrön

1 dl solroskärnor

1 tsk flingsalt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokhett vatten


Blanda ihop allt till en degsmet. Platta ut eller kavla mellan två bakplåtspapper till en tunn platta. Strö flingsalt över och baka i ugn på 150 grader i 1 timme, Låt svalna och bryt sedan i lagom bitar.


Mums!


Kram!





fredag 18 mars 2011

For Japan...

Say no more...
Kram