onsdag 30 april 2008

Sköna maj välkommen...

Hej!

Valborgsmässoafton, det låter väl härligt. Idag sjunger vi in våren! Och inviger grillen...
Ja, vi är lite sena av oss ;-) Vi håller på att packa iordning allt som ska med ner till kusten idag, det är inte lite grejer det! Hoppas att vi får plats i bilen själva ;-)

Nu när det är så vackert väder så står balkongdörren öppen nästan hela dagen. Man suddar ut gränsen mellan ute och inne. Ni ska få se lite mer av min lilla "oas" idag.

Jag har sytt nytt dynfodral som passar fint på den nymålade stolen. Bordet är också ganska nymålat.

Före:

Efter:

På plats:

Den ståtliga Salixen köpte jag igår på Blomsterlandet för ynka 99:-! Den är lika hög som jag nästan...



Det var bara lite smått och gott för idag. Jag återkommer till helgen med bilder från kusten. Ha det så gott allihop.

Jag önskar er en härlig Valborg!

Kram!

söndag 27 april 2008

Hjärta och smärta...

Hello!

Har ni det lika varmt och gott som jag tro? Härlig helg har det varit här med kalas, pyssel och lite shopping...vad annars ;-)

I fredags damp ett vackert paket ner i brevlådan. Det var en vinst från Smultronstället där jag (turgumman) hade vunnit ett bonuspris i en utlottning.
Bara det att paketet var så fint inslaget gjorde mig glad, men jag blev oerhört glad när jag öppnade det...


Kolla vilket fint taggtrådshjärta! Ett sådant har jag velat ha länge men inte "vågat" göra ett själv pga smärtrisken ;-)


Visst är det vackert med den råa, tuffa taggtråden mot de skira, vackra banden och kortet. Sådana kontraster älskar jag!
Arbetsveckan som kommer blir av det trevligare slaget för mig. Under måndagen och tisdagen har eleverna heldag med elevens val. Jag ska ha 18 stycken 3:or i hemkunskap under dessa dagar. Vi ska laga goda mellanmål och våran egen lunch. De ska få lära sig servettvikning, dukning, köksvård m.m. De ska dessutom få göra en egen kokbok. Visst låter det kul?! Dessutom är jag ledig resten av veckan och då åker vi ner till kusten. Ni kommer snart att få se bilder därifrån. Jag har hela kassar med piff dit ner ;-)
Hoppas att ni också får en härlig vecka!
Kram

torsdag 24 april 2008

Nu börjar utelivet...

Hej alla glada!

Tror att livet snurrar på lika mycket för er som mig nu. Mycket på jobbet som ska göras, mycket hemma och nu börjar även utelivet, alltså att man är mest ute än inne på dagarna. Har donat på min lilla balkong med växter och dessutom nya dynor. Jag visar det en annan dag. Jag måste måla färdigt en stol först...

Har ni varit inne och kollat på Malins (Älskar sött) webbutik? Inte?!? Gör det då omedelbart! Jag fick min beställning idag som jag fotat direkt för att visa er. Det är så söta saker!!!

Snart ligger man och jäser i solen på stranden!!! Då kan det ju vara bra att tala om för folk var man e´;-)


Nu är det mitt!!! Det ljuvliga halsbandet från Beth Quinn.
Tänk om man ändå kunde göra så här fina saker...



Den lilla söta mini-holken kanske kan hysa en liten söt nyckelpiga? ;-)
Himla söt är den iallafall...

Detta är en liten del av blomsterprakten på min balkong. Bellis och murgröna i underbar symbios. Dessutom ligger det en sten med ordet "Harmoni" däri, precis vad jag behöver känna just nu... Jag är väldigt förtjust i denna zinklåda.


Tack för att ni är så gulliga och kommer hit och hälsar på, det gör mig så glad!
Nu ska jag ut i solen på balkongen och njuta en kopp the...
♥ Kram ♥

söndag 20 april 2008

Äntligen lite loppisfynd...

Hej!

Igår strålade vårsolen på oss här i Borås, idag lyser den än så länge med sin frånvaro, men det är härligt ändå. Idag ska vi till mina föräldrar, där hela syskonskaran med familjer ska ge sig ut i skogen och grilla. Det blir förhoppningsvis en perfekt söndag.

Igår åkte jag på loppis, nu börjar de poppa upp lite härochvar och det börjar bli svårt att välja vilken man ska åka på. Igår gjorde jag mina första loppisfynd, varav det ena är jag väldigt stolt och glad över.
Fynd nummer 1 blev denna kinesiska skålen i perfekt skick. Den är vacker i sin enkelhet. Jag kanske planterar något i den...
Fynd nummer 2 är dessa gamla glasflaskorna med porslinskork. Härlig färg...
Fynd nummer 3 som jag är så glad för är denna tvättbräda med vackert sliten zink och en härlig patina...som ska målas vit...Allt som allt gick fyndkalaset på 70:-, det är väl rätt bra?!
Mitt senaste smycke...
Ha en härlig söndag så ses vi i veckan igen!
Kram!

onsdag 16 april 2008

Bloggvinst nr 2...

Hejsan!

Jag har börjat få tur på sistone. Jag har aldrig vunnit speciellt mycket tidigare, men nu!
Nu ploppar vinsterna in och jag tar glatt emot!

Jag vann en tävling inne hos söta Junhe i Mangelboden. Priset var ett presentkort på 100:- hos Me & my home. Så kul att få shoppa utan att behöva betala för en gångs skull ;-)

Vackert presentkort...

Detta beställde jag. Ett underlägg i fil de fer och 5 planteringsskyltar i zink. Det lilla söta trähjärtat fick jag på köpet...:-)


Vacker handstil va?! Pinsamt när man ska föreställa lärare...;-)
Jag får väl skylla på pennan...

Med den turen jag har förtillfället ska jag passa på att köpa en triss-lott i helgen. Kanske är dags att få kamma hem miljonvinsten...;-)

Kika gärna in på min smyckessida, jag har lagt ut bilder på smycke-nyheter.

Ha det gott söta vänner!

Kram!

söndag 13 april 2008

Prickar...jag har prickar överallt!

Hejhopp!

Idag ska vi skifta till sommardäck, kanske det kan få våren att komma på allvar...

Det går något smittsamt här hemma...pricksjukan. Vi börjar få prickar på det mesta!
Senast blev det prickar i sängen och prickar på garderoben. "Vad menar människan?!", undrar ni säkert. Jag ska visa...


När jag köpte dessa rosa-vitprickiga sängkläderna på Åhléns tänkte jag i mitt stilla sinne att mannen skulle säkert protestera och säga "Aldrig i livet att jag sover i ett ROSA sovrum!". Skitsamma tänkte jag och köpte dem. Vad tror ni mannen sa?
Jo, han sa " Men vad SNYGGA och FRÄSCHA sängkläder du köpt! :-)

Hittade dessa söta knopparna från Lisbeth Dahl igår. Tänkte att de skulle bli pricken över i:et på den nymålade vita garderoben i sonens rum. Det blev lite Nyblom & Kollén textilier också...

Blev rätt fint...


Undra vad prickarna kommer att sprida sig till något mer...
Förresten kanske den uppmärksamme märker att jag ÄNTLIGEN fått klockan att fungera som den ska, alltså ser det inte ut som om jag skriver inlägg mitt i natta längre...;-)
Ha en underbar söndag!
Kram!

torsdag 10 april 2008

Bettys....

Hej på er!

Har hunnit med att averka lite av mina "måsten" så jag känner mig lite (men bara lite) mindre stressad idag. Solen skiner och det piggar ju upp en del.

Igår körde jag förbi Betty´s och tänkte att nu är det dags att bjuda er på godbitar därifrån. Butiken har nu även öppnat upp ytterligare ett rum där man även har en del gamla franska möbler.

Så varsågoda. Här har ni Betty´s...:-)
Utanför butiken trängs massor av läcker zink ihop med blommor och korgar...

Vackra stilleben lite här och var...

Det kända dokumentet kom med på bild också...

Hyllorna är fulla av vackra ting...

Vackert...

Fin byrå, fin lampa, fint växthus...

Zink, madonna och House Doctor spegeln. Ser ni att det står "Lindas" på den ;-)?

Ljuvliga koppar från House Doctor...

Ja det var allt jag hade att bjuda er på därifrån, en bråkdel kan jag säga. Såg bland annat den ljuvaste vita soffa man kan tänka. Lite för lång bara...

Ha det gott i vått och torrt! ;-)

Kram!

måndag 7 april 2008

Stjärnkudde...

Hejsan!

Är det någon mer än jag som blir stressad av våren, hur härligt det än må vara?
Just idag känner jag mig hyperstressad, massor som händer på jobbet, ska bl a sätta igång med denna terminens utvecklingssamtal. Massor man vill göra hemma, ställen man vill åka till...bara en massa "jag måste"!

Puhhh...tur att lite rolig post kan muntra upp en när man kommer hem. Idag fick jag mitt efterlängtade paket från Sextiotalsvillan, det är Maria som syr de mest underbara saker under sitt eget märke Vinklar och vrår. Har ni inte upptäckt hennes blogg än så rekommenderar jag ett besök!

Bland annat syr hon dessa ljuvliga stjärnkuddar som jag bara var tvungen att beställa, jag älskar det mesta med stjärnor på....:-)






Stolen som kudden är fotograferad på är en gammal karmstol som står i barnrummet. Jag klädde om den för ett x-antal år sedan och det var inte det lättaste. Därför drar jag mig lite för att klä om stolen även om jag inte hade valt detta tyg idag. Den passar i barnrummet iallafall. Få se om det kan bli ett framtida projekt...har ju några projekt på lager redan...;-)
Kram på er!

lördag 5 april 2008

Hem & trädgårsmässa...

Hejsan!

Igår startade Hem & trädgårdsmässan på Åhaga här i Borås.
Jag och min svägerska åkte dit med våra barn och jag tog såklart lite kort. Det var första gången som jag var på denna mässan och jag hade kanske förväntat mig mer trädgård med massa olika växter men mässan innehöll en massa annat intressant också...

Vid en monter såg jag dessa härliga blomsterbakelser och var ju tvungen att ta en inspirationsbild.


Blomsterlandet medverkade på mässan och hade byggt upp en hel trädgård med stenlagda gångar, blomsterrabatter, planteringar, rostig pergola och en sittgrupp. Fick tyvärr inte några bra bilder på detta. Denna rabatt är därifrån iallafall och är en sådan typ av rabatt jag själv skulle kunna valt att anlägga...om jag nu hade haft en trädgård vill säga...
Pelargoner och väldoftande kryddväxter samsas i skön harmoni...

Mässan handlade även om hem och det fanns ett par montrar som hade heminredning.
Denna monter föll mig i smaken...

En monter satsade på enbart inredning/saker till barnrum. Här satt dessa sköningar...:-)
De visade väggtext till barnrum och charmiga glada nallar...

Fler babushkor...

En del av er vet kanske att jag är på jakt efter en liten soffa att ha innomhus i mitt sommarställe. Det är svårt att hitta en lagom stor och nätt soffa. De flesta jag hittat är för långa.

Denna soffa är söt, lagom lång, fina ribbor, nätt... Jag tänkte att man kanske kan ha en trädgårdssoffa inne, vad tycker/tror ni?

Här ska det göras nyttig(are) smörgåstårta och GI-kakor nu...

Ha en underbar helg!

Kramar!