lördag 23 januari 2010

Jag har gjort det förut och kan göra det igen...

Hej alla snälla och tack för er omtanke om min lilla ljuvliga son. Kan meddela att han är helt återställd, förutom såret i pannan som är täckt av plåster och som jag ännu inte vågat kika på ;)

Vad menar jag nu med dagens rubrik? Jo för två år sedan lyckades jag med hjälp av GI att gå ner x antal kilo. Har väl lyckats hålla det hyfsat bra fram till denna julen som var. Kände i januari att jag återigen hade blivit beroende av kolhydrater och socker och att jag känner mig nästan sjuk och blir väldigt trött av för mycket felaktiga kolhydrater. Dessutom syns det på vågen :(
Så nu är det dags att dra igång en GI-kur igen, vilket innebär nolltollerans av kolhydrater. Inget bröd, ingen potatis, ingen pasta, inget ris och inget socker på två veckor för att "avgifta" kroppen. Därefter för man in de bra och nyttiga kolhydraterna iform av fullkornspasta, grovt bröd och bulgur i kosten igen.Det är lite tufft ibörjan men när man väl kommit igång är det lätt. Igår var jag sugen på något att knapra på och hittade rostade kokoschips i affären från renlevnadsgurun; Reneé Voltaire. Underbart goda (absolut inte som att käka vanliga kokosflingor) och svårt att sluta äta. Jag har bara hållit på halva denna veckan och jag ser redan hur magen blir mindre och jag börjar återfå energin en aning. Beach 2010, here I come ;)
Om ni har undrat hur det gått med mitt lilla hallbord så är det fortfarande orört. Och faktiskt har jag börjat trivas med det. Får väl se hur det känns längre fram i vår, men än sålänge får det vara som det är. Det har även blivit ett favoritställe att fota på som ni ser. Den söta primulan ger löfte om vår tycker jag.

Önskar er en underbar helg!


Kram!

21 kommentarer:

Helen sa...

Så spännande att följa din GI resa, jag måste göra något åt min egen situation också men jag vet inte riktigt var jag ska börja:(

Mamma C sa...

Körde mycket GI för ett antal år sedan. Både märktes på vågen och kändes bra i kroppen. Lycka till, kanske ska börja lite smått själv igen. Chipsen lät gpda. Ha en fortsatt trevlig lördag.
Kram Mamma C

alegni sa...

jag har också lagt av med kolhydrater denna vecka. jag kör med lchf ett tag och övergår kanske därefter till gi. senast jag lchf:ade blev jag dålig i magen, så får se hur det går den här gången. ett effektivt sätt att komma igång med viktminskningen är det i alla fall.
lycka till till oss båda! kram
ingela

Märta sa...

Lycka till med GI. Borde ta mig själv i kragen och försöka med någon metod för att gå ner en del kilon.
Din lilla vårblomma är så fin!
Ha det så gott!
Märta

Grodmamman sa...

Jag har flera kollegor som testat GI och de är jätte nöjda!:) Har lite funderingar på att testa jag också, men har än inte kommit längre än så. För två år sedan gick jag ner många kg med VV, men skulle vilja testa något annat nu.
Kram

Camilla sa...

Här kör vi också GI sedan drygt en vecka tillbaka. Funkar väldigt bra - både snabbt, enkelt och effektivt. Körde det här efter jul förra året också innan vår resa i februari och nu ligger bikinin och väntar på byrån igen. En ganska bra morot:)Jag har bara ett halvkilo kvar nu och planet går om nio dagar.

Lycka till - kram!

HWITA DRÖMMAR sa...

Hej!
Låter intressant att testa GI, jag försöker gå ner några kilo och försöker äta nyttigt men har aldrig hållt mig till GI under någon längre period, men 2 veckor skulle jag vilja testa...

Ha en bra dag!

Kram Maria

VITA NYANSER sa...

Så härligt att ha kommit igång med att hålla igen, jag är så imponerad, känner själv hur kilona har rasat på en, en promenad borde jag ta idag iallafall = ).

Så sant att när man jobbar 75% som lärare lämnar man bort det roliga! Jag har nu tagit tillbaks utedagarna i skogen, tagit tillbaks roligheter som jag får energi av på jobbet, men hela ansvaret för matte och svenska ligger ju på mig, ingen lindring i det oavsett om jag skulle jobba 60% eller 75%, det är ett stort dilemma för oss lärare. Vad härligt att du har ditt pyssel brevid, så klokt!!!

Ha en sköööön söndag!
Kram L-L

Cilla sa...

Åå vad duktig du är!!
Önskar jag hade samma styrka..
Ett stort Lycka till önskar jag dig & en mysig söndag!!
Kram Cilla

Annas skattkammare sa...

Hej Linda! Så bra gjort av dig att avgifta dig själv! Jag gick med i gi viktkoll innan jul men det var nog mest för att få en sport bh på köpte hihi.. men jag gillar metoden- har provat förut och tyckte sötsuget försvann efter ett tag.. de snabba kolhydraterna är verkligen ett gift för kroppen..
jag har förresten något inne hos mig till dig..
=)
Kram /Anna

Sot & Lintott sa...

Hej!!!

Tack för jätte fin kommentar på min nya lilla bloggbutik SOT & LINTOTT....
Ska kolla igenom dina smycken vid ett senare tillfälle, verkar jätte bra!!

MVH Rita

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Primulor är söta tingestar:) Kanske ska ta och köpa hem några jag med...

Lycka till på GI-resan.

Kram Annica

chokladblomma sa...

Lycka till!!
Kram

Anna-Malin sa...

hej.

så duktig du är! jag skulle också behöva en "avgiftning" och lite GI...ska ialla fall försöka promenera lite.

tack för dina fina ord hos mig.
ja, jag heter anna-malin. jag har inte alltid kommit överens med mitt namn, önskade länge att jag hette viktoria...eller sara, det hette ju alla andra....

ha det gott!

anna-malin

Nettan sa...

Hej! Å tack för gullig kommentar hos mig!
Lycka till med din "GI-resa"!!
Kram Nettan

DRÖMHUSET sa...

Måste nog dra igång med en GI-kur här med. Brukar ge resultat snabbt :-)
Chipsen måste jag spana efter nästa gång jag besöker MAXI!

Tavelramarna har jag köpt på IKEA och MAXI, kostade inte många kronor, perfekt :-D

Lycka till med GI!
Kram Sofie

OlgaA sa...

Så fint med blommor, tycker jag!!! Underbart!
Tackar dig, Linda, för en fin fin tavla!! Du är verkligen mycket duktig!!! Den fick sin plats på skänken och jag tycker om denne mycket!
kram Olg@

lolla sa...

halloj
jag har åxå lagt på mig lite extra kilon över julen och äter bara soppa nu är inne på 20 dagen med soppa,sedan skall jag övergår till att äta GI...har gjort de en ogång förut, men kom av mig när det blev jul...
kram lolla

Anonym sa...

Tack för kommentaren i mon blogg=) Gud så gott det låter med kokoschips...måste leta sånna nästa gång jag ska handla. Vart köper du dem? Fina små tavlor du gör.

/C

mariaemb. sa...

Tror också att tavellister blir bäst! Vill ju inte slita ut sambon riktigt än ;)

Det är starkt av dig att sluta med kolhydrater! Sockret blir ju faktiskt som ett riktigt beroende. Lycka till!

De där kokosflingorna låter jättespännande!! Absolut något som jag ska prova!

Ha en riktigt fin helg!
Kram Maria

Domus Dulcis Domus sa...

Känner igen mig i det du beskriver. Själv inledde jag en egen liten utmaning nu i januari, innehåller väl ett litet GI tänk men ändå ett ganska normalt mattänk. Men nog är det som du säger, åt tre brödskivor vetekaka nu ikväll och magen gjorde genast uppror. Lycka till med dina två veckor! Kram Ulrika