måndag 28 mars 2011

Fröknäcke...

Men vad fa....Var min tanke när gårdagens snöfall kom. Men va fa...Var också min första tanke när jag tittade ut i morse. Jäkla labila vårväder! Det var bara att plocka fram vinterjackan och stövlarna igen och pulsa iväg. Det har iallafall töat rejält under dagen så nu är jag mindre sur ;) För övrig rullar dagarna på i full fart. Lilla ljuvliga sonen har fyllt 7 år!?! Hur gick det till...? Helgerna har kantats av kalas, kalas och kalas. Det är många som fyller i mars. På jobbet är det som vanligt, hur mycket att göra som helst + utvecklingssamtal+möten+utbildning+PIM m.m. Hjälp kan det inte vara påsklov snart??!! Man får inte glömma bort att njuta i all stress. Jag har funnit en ny njutning i att baka och äta fröknäcke. Dessa ljuvligt spröda och goda knäcken bakas varje vecka här just nu. De ska helst avnjutas med en krämig blåmögelost på. Jag bjussar på receptet som förövrigt är superenkelt!
Lindas fröknäcke


2 1/2 dl mjöl (dinkel t ex)

3/4 dl sesamfrön

3/4 dl linfrön

1 dl solroskärnor

1 tsk flingsalt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokhett vatten


Blanda ihop allt till en degsmet. Platta ut eller kavla mellan två bakplåtspapper till en tunn platta. Strö flingsalt över och baka i ugn på 150 grader i 1 timme, Låt svalna och bryt sedan i lagom bitar.


Mums!


Kram!





6 kommentarer:

Barfotsgatan sa...

Så goda de verkar! Dessa skall jag prova till helgen...älskar alla typer av knäckebröd!
//Anna

Himlavit sa...

Mums så goda de såg ut, ska absolut testas =)
Hittade din mysiga blogg idag och jag kommer gärna tillbaka!
Kram från mig
Tessan

Vardagens guldkorn sa...

Jag håller med dig! Kan det inte bli påsk snart! Här skrivs det omdömen för fullt, år 8 är på prao denna veckan så då gäller det att passa på =0) PIM är jag klar med, det känns mycket skönt! Hoppas det går bra för dig!
Tack för ett mysigt recept, verkar enkelt och nyttigt... måste testas...
Ha en fortsatt bra vecka!
Linda

Anonym sa...

Jag håller med ang. vädret! Vi har haft snöstorm här idag, jag blir tokigt snart! Men oj oj vilket smarrigt knäckebröd, detta måste provbakas till helgen:)
Kram Annika

Ullis/Leva på landet sa...

Ja visst går livet i 180 den här tiden på året när man jobbar i skolan. Håller på med nationella prov för fullt. Tur att man får vila snart när det blir påsklov. Har turen att ha en lektionsfri dag i veckan då jag jobbar som pimexaminator. Den blir lite lugnare i alla fall ;)
Önskar dig en fortsatt bra helg!
kram Ullis

Elina sa...

Mmm.. det vattnas i munnen :) Det Måste jag prova!

Ha en fin kväll!
Elina