måndag 18 februari 2008

Kort prenumerationer och bulgur...

God eftermiddag!
Någon mer som haft en seeeeeeeg måndag? Blev lite piggare när jag kom hem och hittade lite fina premier. Är det någon mer än jag som alltid nappar på "Tre nummer -prenumerationer" bara för att få premier?! Denna gång var de över förväntan. Det enda negativa är att det är lite pinsamt att ringa och säga upp prenumerationerna...;-)

Från "Alltom mat" fick jag en kniv från Fiskars, en kokbok och en stekpincett!
Det fanns mycket gott i denna!
Från "Sköna hem" fick jag grytunderlägg i filt, än så länge ser de ju bra ut...
...och ett tidningställ i konstskinn (borde ha varit beige eller vit bara...)
Måste bjuda er på en favoriträtt idag. Bulgur med valnötter, bladpersilja, aprikoser och fetaost. Prova detta, de är bara så gott!
Bulguren kokar man enligt paketet och låter stå och svälla (blanda i lite olivolja). Blanda med hackade valnötter, hackade aprikoser (osvavlade=nyttigare), hackad bladpersilja och smulad fetaost på toppen!
Till detta serverar jag en kall sås på lätt creme fraiche, fetaost, grillad parika, vitlök, salt och peppar. Mixa allt! Servera med en köttbit t ex färdiggrillad kyckling, färsspett, kycklingspett, fläskfilé...Det är riktig snabbmat!
Ville bara visa er nytillskottet i familjen halsband. En utav mina egna favoriter...
Kram på er!

31 kommentarer:

www.minochmammas.blogspot.com sa...

Smarrig mat! Älskar bulgor till det mesta. Brukar också göra sådan sås, sjukt gott till ALLT, kyckling, kött ja tom fisk:-)

Annica sa...

Hej på dej!

Ja, visst är det kul när det dimper ner roliga saker i brevlådan.

Men inte behöver du ha ångest över att behöva RINGA och säga upp prenumerationerna. Mejla vet jag. Det gör jag om allt nuförtiden...

Jag tycker att pärlorna i silverspets är otroligt fina. Vill ha vill ha...

Hälsningar Annica

Anonym sa...

Vilket superfint halsband!Den bulgurblandningen med feta och aprikoser måste jag pröva älskar sån mat.Håller med annica ovan att du inte behöver skämmas för stt sägaupp tidningarna tänk på att de kan inte se dig och har ingen aning om vem du är.Och det är nog många som gör så jag har med gjort det.Kram Katta

lottens vita och gröna sa...

hallå! vilket recept, nu kan jag inte tänka på nåt annat än fetaost och bulgur....det där ska jag testa till helgen, tack! jag är likadan som du medprenumerationer...men jag mejlar att jag går ut då är det inte så pinsamt. du, det var verkligen ett underbart tillskott halsband, det kan man adrig ha för mga av!!! kram lotten

Karin i Villa Grå sa...

*dreglaaaaar*

*dreglar ännu meeeeer*

Tusen tack för det receptet som jag inte borde ha läst nu när klockan är inte-äta-mer-idag! ;-) Allt med Feta är ju bara SÅ gott!

Mina barn är inte särskilt förtjusta i bulgur, men quinoa går bra! Lite märkligt, det borde ju vara tvärtom *tycker*

Här har det också varit en seg måndag och jag är så less på röran här hemma! Elektriker var här förra veckan och vände upp och ned på allt, sedan var de upptagna på annat håll och nu väntar vi otåligt på att de ska komma hit igen. Taket i köket spacklades, slipades och målades, så ALLT fick bäras ut därifrån, in i vardagsrummet. Nu ser vi att resultatet inte blev helt lyckat, så vi tar in en målare i stället. Alltså ska allt bäras ut igen! Dessutom, som kronan på verket, håller min käre Wolf på att bygga bibliotek så enorma mängder böcker ligger i högar på golvet i vardagsrummet. Bibblan kommer att bli UNDERBAR när den är klar, men fram till dess är det alltså kaos på alla fronter och det är så frustrerande!

Du ser, här är du gullig och bjuder på ett läckert recept och visar bild på ett vackert halsband, och vad är tacken? Jo, en missnöjd Karin dyker upp och gnäller :-/ Fast det är ju inte DIG jag gnäller på! Tvärtom, din blogg gör mig så väldigt mycket gladare!

Stor kram till dig!

Karin

Karin i Villa Grå sa...

Upps, glömde!

Jag och maken tycker om bulgur, så ditt recept kommer att bli lunch för oss när skolan börjar igen!

Kraaaam!

Karin

husnummer30 sa...

Hi Hi! Skoj med fina premier! Tyckte verkligen om underläggen från Sköna Hem. Synd bara att sådan erbjudanden inte brukar gälla om man bor utomlands...

Ett tips bara - vi hade underlägg i filt och kära sambon placerade en väldigt varm stekpanna på ett av dem och smälte sönder det. Fick skrubba pannan med svinto för att få bort det! Och underlägget var såklart förstört.

Har faktiskt aldrig ätit bulgur, vet inte varför jag är skeptiskt till det. Får väl testa nån gång, för det ser onekligen gott ut!

Ha det bra! //Jill.

Sofie sa...

Vilket superinlägg! Först en massa (för det var väldigt många :) ) härliga premier, jag blev själv sugen på att börja prenumerera på någon tidning. På stört.

Din sås fick mig att tänka på en lunchrestaurang i närheten av min gamla skola, den var supergod, så jag ska verkligen testa din!

Och till sist, ett bedårande halsband!

Tack för att du förgyllde min kväll!
Kram
Sofie

Ann-Catrin sa...

ja här är en till som brukar joppa på nyprenumerationer... lite kul oxå att prova nya tidningar.
det där bulgurreceptet ska jag absolut prova.. älskar att blanda nötter och frukt i mat.
kramar a-c

Hemma hos Klara... sa...

Vilka fina smycken du gör! Jodå, jag brukar också tacka ja till nyprenumerationer, tyvärr glömmer jag ofta att säga upp tidningen efter tre nummer ;) och helt plötsligt har jag en drös med tidningar hemma...

Ha det gott!
Kram Helena

Tingeltangel sa...

Det var ju superfina premier du fått från tidningarna. Ibland är de toppen och ibland går man på en nit och får en spygrön acrylfilt. Men dessa var toppen... Vilket vackert halsband du gjort. Är full av beundran.

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Mmm låter både nyttigt och gott.
Fint för ögat också!
Halsbandet är snyggt oxå, så duktig du är.

Ha en bra vecka!
Kram B

Radhusdrömmar sa...

Jag brukar också nappa på såna erbjudanden ibland.
Jag gjorde det precis förra veckan. Man skulle få 3 nr av Mama och en film och en mascara för 49 kr. Det tyckte jag var bra.

Den där kokboken har jag också, mycket gott finns det i den :-)

Ha det bra!
Kram Johanna

Anonym sa...

hej gumman!!

vilka underbara premier! jär också en sådan som faller för premier. men jag går in på deras sida på internet och säger upp dem, inte lika pinsamt. Det enda du måste ha är ditt prenumerationsnummer. Har sagt upp några prenumerationer nu till flytten, tror jag hade 6 st inredningstidningar som jag fick hem. liite för dyrt, så nu är det bara Lantliv kvar.

Vad du är produktiv med dina halsband, superfina blir dem. Detta är precis i min stil!!

Maten ser ljuvlig ut, vi älskar bulgur!! jag tror jag ska prova detta, men utan valnötter då sambon är allergisk.

Angående skåpet så tror jag också på hönsnät, blir lite råare. Kommer visa bilder sedan när det är klart! Sambon längtar garanterat lika mycket som jag, huset är det stora samtalsämnet varje kväll. Kul att se att han brinner för det som jag! Idag är det bara 10 dagar kvar, det schvissar till och sen är det dags!!

ha en undebar tisdag, för mig är det kvällspass som hägrar. Men bara 8 pass kvar att jobba innan flyttsemester.

orkar du läsa hit? haha..

Stora kramar Sara

Pernilla sa...

Såna fina premier du fått.. Tyvärr brukar de tidningar jag vill ha inte ha så fina premier.

Nu blev jag hungrig av att titta på ditt härliga bulgur recept... kilar iväg till köket

kram Pernilla

Cornelias Corner sa...

Vilka fina premier! Jag fick ett liknande från Amelia. En rosa mysdräkt (som dottern fick) och ett halsband (som dottern också fick!) Ska maila och säga upp Amelia nu! :)

Kram!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Åhh, så smarrigt det såg ut!!!Blir hungrig igen nu ju, fast jag nyss ätit..idag blev det sushilunch, take away..smidigt det!!!

Återigen tack för utmärkelsen!!Om du undrar varför jag inte skickat den vidare är det för jag inte bestämt till vilka än....så många härliga bloggare. Du är ju defenitivt en av dem...nej smörar inte;) Du är det, full av inspiration!! Blir så glad att kika in här!!!

♥Kram Millan♥

Karin i Villa Grå sa...

Tadaaa - det är trevliga tisdag idag och det dåliga humöret från igår är som bortblåst! :-)

Är bara här för att frestas av bulgur och feta..!

Kram!

Karin

Handplockat sa...

oj vilka bilder idag mums
och inspiration
härligt

=)

Ann-Sofi sa...

hej!
kul att du va med o tävla(: men det va ju oxå fel...): synd! vill ju dela ut hjärtat snart.
Fina smycken du gör...

faster atta sa...

...jag känner igen mig..... Ibland kan jag tom vänta med att skicka in lappen ifall det är ett bättre erbjudande nästa gång.....

White Season sa...

Hej sötaste Linda, Du är ju som alltid en frisk fläkt :-) Visar så mycket fin och slänger upp ett recept, du har energi... Precis vaknat efter att somnat med barnen denna tisdag kväll...hu då försvann den kvällen. Hoppas allt är bra med dig, och vilket fint halsband, ååå du är så duktig. Tusen kramar Malin

Anonym sa...

Hej! Kul att du skrev hos mig så jag hittade till dig! Vilken härlig blogg. Fina bilder och vackra smycken! Jag kommer tillbaka! Kram

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilken underbar mat du visar! Ser jättesmarrigt ut, det får vi nog testa.
Hörrudu, jag såg inte till dig heller, men jag hade i alla fall dina fina örhängen på mig så du borde ha sett mig ;)
tyvärr fanns inte tid för Slott o koja denna gången :( jag var ju som fastklistrad på Betty's :D
och skulle vidare till Fristad. På lördagen var vi i Knalleland, endast Lagerhaus, Claes Ohlsson och Systemet ;)besöktes då.
Ha det gott!
kram
nina

Villa elva-kulla sa...

Vilka fina grejer. Kul!
Jag gillar det svarta tidningsstället och allt det andra också, kanske skulle man nappa på ett erbjudande *skrattar*.
Buketten med godisblommor, den ideen nappar jag på direkt. Vilken fiffig ide. Så ska jag uppvakta sonen när han fyller år. Jag länkar gärna till dig om det är ok.
Ha de gott / Jennie

Birgittas minnen sa...

Ditt recept på bulgur verkar ju jättegott, kul med lite andra tips på bulgurrätter, det kan bli lite trist annars. Ska prova det någon gång, tack. Kram och ha det gott.

me and alice sa...

Brukade också nappa på 3-nummerserbjudanden. Men i julas fick jag årsprenumerationer i julklapp, så nu slipper jag avbeställa hela tiden.
Mumsiga recept du bjuder på. Dom måste jag prova...
kram Susanne

Hem och Lycka sa...

Mums, ser riktigt gott ut och vilket vackert halsband!

När det gäller Vita Gåvor är du varmt välkommen, maila mig bara din blogg, ditt namn och dina adressuppgifter om du vill vara med! maria@hemochlycka.se kram!

Anna i den vita soffan sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har! Älskar också mat och bak och Anna Bergenström är en stor favorit! Väldigt smart med godisbuketten. En liten kille jag känner fick en annorlunda bukett en gång med leksaksbilar i toppen på tjock ståltråd - det var uppskattat!
Här kikar jag in igen!

AGENT 77 sa...

Hej..vilken jättefin sida du har och vackra smycken du gör..kul att få inspireras här..tack! kram Elizabetth

Peters Projekt sa...

Ha, ha, det där med "fria" premier vet jeg flera som satt i system. Dom går med, hoppar av o.s.v. Bostaden är nästan fylld av alla häftiga gratisprylar ;)

Tack för besöket! Vi tror också att valen till badrummet blir fina.

Vilka vackra smycken du gör! Även om jag inte är något proffs på smycken så känns det som att de liksom sticker ut - å dé é ju bra.

Nu får du gå ner i startblocken för att hinna med Glassbilen ;)

Ha dé bra! / Peter