fredag 22 februari 2008

Vackra blomster...och lite humor!

Hej och hallå!

Idag har jag varit med mina elever på ett ställe som heter Navet här i staden. Det är ett helt fantastiskt natur och teknikcentrum för barn där de får komma och lära sig om kretsloppet, rymden, vattnen, kroppen m.m. Här får de också testa olika saker och göra experiment.

Vi går alltid dit med skolan en gång per termin och det är alltid lika givande. Idag var temat teknikcirkus och olika material som tyg, papper och metall. Barnen fick göra "såpbubbel-hållare", ja sådana man blåser bubblan igenom, och de tovade clownnäsor, gjorde papper, färgsnurror och till sist smälte de tenn och gjorde en medalj tillsammans. Är ni i stan på ett lov så gå dit med era barn, de kommer att älska det!

Vi fick en så vacker blomsterbukett idag av en bekant. Det är vita, rosalila tulpaner, blåbärsris och tistlar (vi ignorerar blomsterspråket va?!). Den är helt ljuvlig.



Ett nytt armband har sett dagens ljus, ville bara visa...

Nu till det roliga...Hittade detta på nätet härom dagen och tyckte att den var lite kul...

Husmorstips 1:Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.Riktiga kvinnors tips: Sug ut glassen genom botten på struten.Förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.Riktiga kvinnors tips: Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdigakakan. Riktiga kvinnors tips: Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.Riktiga kvinnors tips: Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då.Upprepa efter mig Riktiga kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5:Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och denhåller sig färsk i flera veckor.Riktiga kvinnors tips: Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.Riktiga kvinnors tips: På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, så det hoppar jag över.

Husmorstips 7:För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.Riktiga kvinnors tips: Ta en lime, blanda den med lite Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig?

Husmorstips 8:Om du har svårt att öppna burkar, prova latexdiskhandskar. De ger ettgrepp som inte glider och gör burköppnandet enkelt.Riktiga kvinnors tips: Be gubben att öppna, medan han sitter på sin ända och ser tv.

Husmorstips 9:Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytoroch såser.Riktiga kvinnors tips: Överblivet vin???
Hahihi!

Fredagskram på er alla!

32 kommentarer:

This is Kia sa...

Roliga skämt, skönt att få skratt en stund. Det där med vinet passade in på mig =)=) spara aldrig en droppe när jag väl ha öppnat en flaska. Väldigt farligt att drick baginbox. Du frågade om glaskupan, oj den har jag köpte på en lokal inredningsaffär i Karlstad.

Kramar Kia

Anonym sa...

Hahaha! Ja, själv är jag nog en blandning av husmor och riktig kvinna tror jag. ;)

Vilken fin bukett du fått! Riktigt vårig och helt helt underbar!
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Så du är lärare du med?

Navet har jag aldrig varit på men det kanske är värt att åka dit med de egna kidsen...?

Ja, visst behöver barnen lite färg omkring sig.Alla "mina" 4 har färgglada rum. Vi har så smått börjat renovera deras rum så att de ska få vara med och välja själva. Min femåring önskar sig gröna väggar och lillplutt vill ha blå som storebror...

Vore jättekul att se Lillens rum. Jag är själv inne på att använda grönt och blått i femåringens rum eftersom jag hittade ett fint tyg i de färgerna på IKEA.

Kram kram Annica

Anonym sa...

hej vännen min! du är bara fäör härlig, husmorstipsen är såå sanna. riktigt roliga!!

låter som en riktigt äventyr med barnen idag, som säkert uppskattas av alla vuxna också!! ska skriva upp det som utflyktsmål med syskonbarnen.

ja cult har mycket snyggt, gillar deras vita serier. jasså en stor rea? nu spetsas mina öron. kassar med cult design vill vi väl alla ha?

ja jag tänkte att sambon ska ta kort på frissan ikväll, så kanske den kommer ut på bloggen under helgen. men visst är det svårt att hitta en friss man trivs i? nu har jag äntligen gjort det och det är så skönt.

hoppas du har en härlig fredag, här sitter jag på jobbet.

stora kramar från mig!!

Anonym sa...

du?? måste ju självklart berömma buketten också, åååh vad jag längtar tills jag kan ha fina buketter i varje vrå!!

kram från lilla jag igen!!

kram Sara

husnummer30 sa...

Hi Hi! Det är bra att man inte håller sig till gammal "sanning"...

Buketten är underbar! Tistlar är ju ganska så vackra - det blir en spännande konstrast till tulpanerna.

Ha en fin helg! //Jill.

Anonym sa...

Du jag är nog en riktig kvinna jag då ;D.Himla fin bukett ni fått och armbandet är jättesött.Kram Katta

lottens vita och gröna sa...

vilken underbar bukett, så fint med de ljuva blommorna mot tisteln, det gillade jag! härliga husmorsskämt! jättekram lotten

me and alice sa...

Hi, hi...Den där är bra! Vilken underbar bukett du fått!
Hoppas ni inte blåser bort och att ni slipper strömavbrott...
kram Susanne

Ninis74 sa...

Buketten är lika ljuvlig som din blogg, återkommer gärna.
Ha en trevlig helg!

Karin Lindström sa...

Hej på dej,
Här har det hänt mycket när jag varit borta! Fick mej ett riktigt gott skratt också.
Tack för middagstips, såg helt underbart gott ut. Blir perfekt att laga i helgen.
Ha en trevlig helg,
kramar
Karin

Anonym sa...

Buketten är annorlunda men jag gillar den.

MiaMaria sa...

Hejsan!
Söt bukett och lite humor!!!!!!!

Trevlig helg!
Miamaria

stina sa...

Hejsan! Hittade hit från Mammamillan......Småler när jag läser att du är en "premieprenumererare"....här finns en till! Mitt hem är fullt av premier som ljustakar,dukar ,badrockar.....och tidningar förståss! Kommer gärna tillbaks till dig! Ha en trevlig helg Kram Stina

Radhusdrömmar sa...

Ti hi!!!
Det där var bra tips :-)
Gillade den mot huvudvärk!

Ha en toppen helg!

Kram Johanna

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

En sådan ljuvlig kombination i den buketten! Jättevacker!
De där husmorstipsen är för härliga! Man skrattar gott!
Angående spetsar, tänkte jag att min man skulle förstå piken, men inte :D Snällt att du erbjuder dig, tack!
Jag har mailat till Betty's och frågat om de kan skicka, men inte fått något svar ännu.
Ha en goer Helg!
kramar
nina

My Lovely Things sa...

Hej!
Tack för besöket i min blogg..

Har rast på jobbet nu..pasar på att blogga en liten stund..'
Vilken trevlig blogg du har...Vilka otroligt fina smycken du gör....min dotter gör örhängen ..tycker att det är jätte kul...

Navet ja...2 av mina pojkar var där med sin klass i torsdags...det tyckte att det var jätte kul..så vi ska åka dit någon dag..vi har väl ca 45 min till Borås...

Nämen vilka trevliga inredningsaffärer det finns i Borås det visst jag inte..det får nog bli en tur dit nån dag...
Ha det gott
kram Anna

Tjohalia sa...

Hahaha, vilka klockrena tips! Kram Sandra

Unknown sa...

Ti-hi...fick den på mail häromdagen!! =) Nu till något ännu roligare...NI VANN TILDAN!!! =) Det lönade sig att skriva fler kommentarer, hi-hi.. Kalle drog nr 76 och jag räknade och det var du!!!!!!!!!!!!!!!! Grattis..grattis...grattis!!! =) Maila mig din adress så kommer hon rätt var det är! Ha en ljuvligt mysig helg! Många kramar Malin

Eva sa...

Bäst att spara husmorstipsen... Det kan väl komma till användnig eller kanske ..inte?!

White Season sa...

Underbar bukett, så fint med lite tistlar också :-) Vad härligt det låter med dina elever och sen lite humortips, kan ju behövas... Ha en jätte skön helg, kramar Malin

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Halloj!

Hehe. Ja överskott på killar i en klass kan ju nästan bara betyda en sak... Men det är en härlig åldersgrupp att jobba med!!!

Själv har jag inte klass för tillfället utan jobbar som NO-lärare i år 4-6 fram till sommaren då jag övergår till att jobba i år 6-9 istället...

Kramkram

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha , ja det är äkta husmorstips det! Vilken vacker bukett!! Tack för din goa kommentar! Ha en fortsatt skön helg, jag byter inlägg i morg, hoppas vi ses igen! Mari.

Unknown sa...

Nämen herre gud så dumt!!! Förlåt....Fattar inte hur jag kunde göra så??? Måste haft uppe bådas kommentarrutor samtidigt!? =/ Maila din adress så kommer ett litet tröstpris...förlåt! Ha en underbar helg! kramar Malin

Anonym sa...

hello darling!
tack för komplimangen, kan försvara mig med att det var frisörens styling, hoppas bara jag får upp volymen själv, men håret är så tjockt så det borde gå.. kommer nog inte se ut sådär när man börjar jobba 07.00 haha. jag har inte klippt mig sedan i början av december så det blir inte så mkt pengar egentligen. men visst, det kanske inte blir mycket av sånt här när man bor i hus sen, haha.

men visst är det härligt att få lockigt hår, ville bara ha rakt när jag var mindre, men nu älskar jag verkligen lockarna.

jag lovar att ta det lugnt med vinet. har fått ett gott ekologiskt vin av svärfar som var toppengott, sitter och smuttar nu, haha. hoppas vimplarna blir bra till lillkillen, du får visa bilder sen!!

ha en underbar kväll du med stumpan!! nu ska jag kolla klart på festivalen, men vart är de bra bidragen?

Massor med kramar!!

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Haha :D roliga tips! Sött armband du skapat, du är så kreativ..kan man få lite av din energi kanske :)

Ha en bra helg!

Kram B

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej Linda!!!

Är du lärare? Vilen årskull!! Trevlig dag ni verkar haft!!!

Så underbar blommor..känner dften ända hit juuuu!!

här är det mello!!!BWO & Frida...så upp o hoppa nu& lay youre love on me!!!

Have lovely weekend!!!
♥Kram Millan♥

Karin i Villa Grå sa...

HA HA HA HA HA! Underbart ju! :-)

Vad spännande att få se vad din pappa håller på att hjälpa dig med. Bjuder du inte på några ledtrådar..? *nyf*

Tack för fabriken i sonens nätby, nu har inredningsfanatikerna som bor där råd att shoppa loss på loppis igen ;-)

Kram!

Karin

Lilla Blanka sa...

Hihihihi bra och roliga tips!!!
Åh vilken fin bukett du fått..!
Navet var barnen på skolresa till och hade jättekul :)
Kram
Mia

Lyckofröken sa...

Jag går riktigt igång när jag får höra om NAVET!! När jag gick på lärarutbildningen i Falun så gjorde vi ett studiebesök där som jag fortfarande har kvar i minnet. Det var så underbart och stimulerande. Nu har jag hört att de har flyttat till andra lokaler.

Tack för en fin blogg!
Kram A

Anonym sa...

Husmorstips är alltid bra och ibland riktigt roliga oxå :D

Malin - I min trädgård sa...

Hahahaha!