lördag 5 april 2008

Hem & trädgårsmässa...

Hejsan!

Igår startade Hem & trädgårdsmässan på Åhaga här i Borås.
Jag och min svägerska åkte dit med våra barn och jag tog såklart lite kort. Det var första gången som jag var på denna mässan och jag hade kanske förväntat mig mer trädgård med massa olika växter men mässan innehöll en massa annat intressant också...

Vid en monter såg jag dessa härliga blomsterbakelser och var ju tvungen att ta en inspirationsbild.


Blomsterlandet medverkade på mässan och hade byggt upp en hel trädgård med stenlagda gångar, blomsterrabatter, planteringar, rostig pergola och en sittgrupp. Fick tyvärr inte några bra bilder på detta. Denna rabatt är därifrån iallafall och är en sådan typ av rabatt jag själv skulle kunna valt att anlägga...om jag nu hade haft en trädgård vill säga...
Pelargoner och väldoftande kryddväxter samsas i skön harmoni...

Mässan handlade även om hem och det fanns ett par montrar som hade heminredning.
Denna monter föll mig i smaken...

En monter satsade på enbart inredning/saker till barnrum. Här satt dessa sköningar...:-)
De visade väggtext till barnrum och charmiga glada nallar...

Fler babushkor...

En del av er vet kanske att jag är på jakt efter en liten soffa att ha innomhus i mitt sommarställe. Det är svårt att hitta en lagom stor och nätt soffa. De flesta jag hittat är för långa.

Denna soffa är söt, lagom lång, fina ribbor, nätt... Jag tänkte att man kanske kan ha en trädgårdssoffa inne, vad tycker/tror ni?

Här ska det göras nyttig(are) smörgåstårta och GI-kakor nu...

Ha en underbar helg!

Kramar!

54 kommentarer:

Änglaboden sa...

Ja hi hi! ja det är lite läskigt att vara inloggad på någonannans blogg, tänk om man råkar radera något hjällp! man måste vara försiktig! Ja synd att du inte bor närmare! tur att vi har nät butik då=) kram Johanna

Johi sa...

Verkar vara en mysig mässa! Vi har en sådan trädgårdssoffa ute, en gammal originalera som vi skrapat och målat. Vet inte om jag tycker att den passar inne, det är ju en välkänd modell som alla tänker som utemöbel... Men du kan säkert få till det fint! kram

A home far away sa...

ahhh åh vad jag längtar til semestern i Sverige, du visar så härliga bilder så det pirrar i magen, hihi.
Visst kan man ha en utemöbel inne det ser jättefin ut.

Grodmamman sa...

Babushkorna var jätte söta, brukar inte tycka om sådan annars, men de här föll mig i smaken.
Mina föräldrar har också haft en sådan soffa i sin stuga. Vet inte om jag heller tycker att den passar inomhus, men skulle vara kul och se.
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilka härliga blombakelser...Jättesöta!
Så är även de små babuschkorna!

Även soffan är jättesöt! (det låter kanske som jag försöker ställa mig in ;) hehe men jag gillar tydligen samma saker som du)jag har tittat på en liknande i flera år utan att komma till skott! Jag tror säkert att den går att ha inomhus med lite söta sittkuddar...beror förstås vad du ska använda den till.(att sitta på antar jag hehe men i vilket sammanhang? Vilka mått hade du tänkt dig på soffan? Det finns ju jättemånga fina som jag spanat in så jag kanske kan ge något bra tips... Själv hittade jag en som jag tyckte jättemycket om i senaste numret av Drömhem och trädgård. Men den är 150 bred...

Ha en skön lördag!
Kram Annica

Stina sa...

Åh, så fint och mycket.:-) Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Härligt med trädgårdsmäsor..vill jag med gå på..men får nöjja mig med dina bilder så länge;) Så vackra så ju!!!!!


TREVLIG HELG!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Anonym sa...

Vilka härliga trädgårdsbilder. De där sköningarna med svarta ringar runt ögonen liknar min Em som hon ser ut nu.Jag har ju inte heller nån trädgård men om jag haft en skulle jag gärna ha en rostig pergola du vet on sån toppig nästan orientalisk en och så skulle jag vilja ha klot i rabatten, tycker klot är så vackra.Tack för dina födelsedagshälsningar med. Ha en skön lördag, kramar från Katta

Living by Milla sa...

Åh, vad mysigt att gå på mässa ! Soffan var kanonfin och visst kan du ha den inne.

Ha en skön helg!
kram

Anna sa...

Åh den mässan skulle jag vilja varit på! Blomsterbakelserna var ju bara för härliga. Måste testa att göra! =)
Ha en trevlig helg! Kram Anna

Annas skattkammare sa...

Hej Linda! Härligt att gå på mässa och bli inspirerad.. får nog ta en tur till Borås snart och kika in i alla butiker du har rekomenderat.. =) Tror det blir jättefint med en sån soffa! Kram /Anna

Anonym sa...

Åh, det där såg ut som en rolig mässa! Jag älskar att gå på mässor. Särskilt när de har med inredning å pyssel att göra. =) Jag tänkte bara säga att jag brukar klicka in på din blogg då och då så nu tänker jag lägga en länk till dig på min sida. Hoppas det är okej. =) Ha en skön helg. Kram

Annika sa...

Vilka härliga bilder! Söta blomsterbakelser! Roligt med nya saker till barnens rum! Jag tycker att det är det roligaste rummet att inreda! Ha en fin lördagkväll!

Drömmar om Junibacken sa...

Åhh va skoj att åka på mässa! Ja, det går säkerligen att ställa in en sådan soffa inomhus, köpa vackra dynor att lägga i, en bra idé tycker jag! Jag har själv fyndat en vit kökssoffa idag! :) Ha en trevlig helg! Kram Lisa.

alegni sa...

den soffan är ju jättesöt! passar absolut inomhus också!
trädgårdsmässan här brukar ha mera av allt möjligt annat o minimalt om trädgårdar. jag blir besviken varje gång o tänker att jag inte ska gå flera gånger. ändå kan jag inte hålla mig när det blir mässdags, o så kommer jag hem lika besviken som året innan...
kram,
ingela

marita blücher sa...

Vilka härliga bilder från trädgårdsmässan - söta blombakelser och kryddträdgården såg verkligen inbjudande ut. Jag tycker absolut att man kan ha en sådan trädgårdssoffa även inomhus - det beror helt och hållet på hur man "parar" ihop det med övrig inredning.
Tack för din kommentar på min blogg.
Kram/Marita

Anonym sa...

Fina inspirationer! Jag kommer och vandra loss på Trädgårdsmässan Stockholms den 10-13 april.

Fina allting och jag är glad att hamnar i din blogg. Många fina ideér.

Hoppas du kommer förbi hos mig.
//chie

Ha en underbar helg...

Marie sa...

Vilka härliga bilder! Gillade verkligen pelargon och kryddrabatten. Jag tycker absolut att du kan ha en sån trädgårdsbänk inomhus, jättesnyggt!

Du, det var verkligen aptråkigt att måla sovrumsmöblerna, MEN det var absolut värt varenda tråkig minut när man såg slutresultatet. Tycker absolut att du ska måla sängen, jag trodde aldrig att det kunde bli såååå stor skillnad.

Ha en trevlig lördagskväll!
Kram Marie

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka underbara bilder från mässan, ser ut att vara mycket sevärt!

Hoppas att du har en skön helg! Idag har vi njutit av våren! Hunnit med både att strosa på stan och njuta av folk och mingel, samt skruttat hemma med att ta ut trädgårdsmöbler, lunta gräs osv....
Ha en skön lördagskväll, kram!

ColonialEast sa...

Åh vad kul med trädgårdsmässa! Älskar såna. Vår mässa i Stockholm öppnar i slutet av veckan. Jag kommer hänga på låset! Ha en trevlig kväll!

Hulda sa...

Så mye fint du viser på bloggen! Flott blått servise du har fra greengate. :)

Tankar tar tid sa...

Tack för de fina orden om min blogg.

Verkar vara en fin mässa du varit på. Jag gillar brickbordet du visar på en av bilderna. Liknar ett från Nordahl som jag hoppas att jag kommer att få till sommaren.

Kramar Christina

Dicksonska våningen sa...

Hej!
Härligt med lite trädgårdsinspiration! Solen skiner ju lite då och då och det gör ju att man också vill inreda ute :)
Roligt att du tyckte om min blogg! Ska strax lägga in lite bilder på nya växter i min lägenhet.
Kram Annika

Glitter och Marsipan sa...

Vilka bilder du visar.
Blomsterbakelserna föll mej verkligen i smaken.
Och leksakerna,det är så läckert med barnsaker i glada färger tycker jag.
Ha det gott
/Anette

lottens vita och gröna sa...

halloj!
det är kul att få inspiration från mässor! vilken bakele av bellis! tycker absolut att man kan ha en trädgårdssoffa inne, det är nog en ball kontrast, med lite kuddar, en pläd...kram lotten

ps kan man göra nyttig smörgåstårta, man man få recept?

Mjuka sa...

Så himla snyggt att ha trädgårdssoffa inne. Tidigare hade jag gamla franska järnstolar vid matbordet, hur snyggt som helst. Första gången tror jag att jag är här. Kul att se bilder från mässan.
kram Malin

Malin - I min trädgård sa...

Åh vad inspirerande! Älskar att gå på sådana mässor och utställningar osv, man kommer hem med så mycket idéer! Och det är ju bra nu i vårtider när det ska fejas i trädgården.

Jag tycker att den lilla soffan var helt underbar... letar själv efter liknande. Du kan säkert hitta på något som gör att den soffan skulle passa inomhus.

Ha en toppensöndag! (Och förlåt att jag inte lämnat en liten hälsning när jag varit inne på länge... det har bara varit så mycket, jag hinner helt enkelt inte)

Kram!

Lilla Blanka sa...

Åh vad kul med mässa! Vilka söta bakelser!!!
Och trädgårdssoffan är en jättefin modell, en sån skulle jag vilja ha.
Tycker absolut man kan ha den inne.
Kram
Mia

Anonym sa...

hej gumman!!vilket underbart inlägg :) jättefin rabatt, kanske kan sno nån idé där.. en sån soffa vill jag ha i trädgården, de har en liknande på ikea för 700 pix.

nja, karl har börjat måla grundfärgen, och vi har gjort en kompromiss, det blir vita väggar, med en fondvägg (inte råspont) med magnoliablommor på från Duro.. riktigt fin faktiskt.. sedan blir det randig tapet i köket i beige och gräddvitt.. helt ok för mig efter en stunds förhandlande.. nu är det bara det att mannen måste göra klart nån gång så att vi kan leva normalt, har ju ingent vardagsrum..

jo jag lovar att jag har redig träningsvärk efter allt trädgårdsarbete, har samlat upp alla kvistar och löv nu, äppelträdet ska jag beskära imorgon.. igår ställde jag mig och beskar en buske som mer liknade ett träd efter all misskötsel, inte snyggt nu men den tar sig förhoppningsvis..

idag ska vi till isac (min systerson) som fyller 4 år.. ska bli mysigt!!

stor kramis!!

Annas skattkammare sa...

PS. Tack för kommentaren och tipset! Ska gensat kolla upp detta! =) Kram /Anna

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vilka härliga bilder! Bakelserna var helt ljuvliga!
Självklart kan du ha en sådan soffa inne. Den är så fin!
Önskar dig en skön söndag!
kram
nina

Beas sa...

Jag tycker absolut att man kan ha en trädgårdssoffa inomhus..ingenting är omöjligt!

:-)

Ha en underbar söndag!

Kram Bea

Pysselprinsessan sa...

Åh vilka härlige bilder! Jag längtar till det är trädgårdsmässa i Umeå i slutet av april så man kan insprieras!! Sen längtar jag till jag har en egen trädgård förstås!! Haha! ;P Jag tänkte fråga... Vad är det för tyg i dörröppningen på din bannerbild? Det ser härligt vårigt ut!

Kramar

MiaMaria sa...

Men vilka härliga trädgårdsbilder.

Och soffan är ju bara så vacker!

HA nu det så himla gott.....

Miamaria

Helena Dovier sa...

Vilka härliga arab-babuschkadockor och vilken fin, vit soffa! Ha en bra start på veckan :-).
Kram från Helena

Linneagården sa...

Å, vilka härliga bilder du bjuder på. Gissar att du fått en hel del inspiration på mässan.

Ha en trevlig kväll /madelene

K sa...

Heej en trädgårdssoffa inne???ja det tror jag skulle va jättefint på rätt plats ;D

Tack för din comment, jag blir såå glad när nån skriver en liten hälsning!

Näej jag var kanske lite otydlig i inlägget...det var själva blomlådan som kosta 39...växthuset köpte jag för säkert 6-7år sen...o gillar det fortfarande...Även det är ommålat...Minns ej priset men det var inte dyrt 100-150kr på ett säljlager i valbo ;D ;/
Jo lite pilligt men gick ganska fort att måla. 3 lager me v-slip o en omgång me sandpapper ;D
Ha det gott vi höres igen kram /K

Flickan på landet sa...

Sååå vackert allting!

På min gatan i stan sa...

Tack snälla söta du för din fina kommentar! :-)

Den soffan var fin! Hade platsat bra på min balkong!

Ha en fin kväll...
Kram!

Titti underkalas-eken sa...

Hej! Vad kul att du hittade in på min blogg! Nu kommer det komma mycket mer vit inredning där så titta gärna in igen! Kul att du gillade mitt bloggnamn!
Jag gillar din blogg jättemycket! Trädgårdsoffan är knonläcker!
Kan jag länka dej från min blogg?
Ha en bra dag!
/Titti underkalas-eken

White Season sa...

Vilken härlig mässa, vad kul att gå där och strosa och plocka upp massa härlig inspiration. Mycket vackra saker och barnrummen var härliga.
Och givetvis kan du ha en liknande soffa inne, hur fint som helst, Hoppas du hittar någon bra,
Tusen kramar och ha en jätte bra start på veckan, kramar Malin

Livet och träning sa...

Härliga bilder från mässan gillar "bakelserna".
Det är en mysig ide med trädgårdsoffa inomhus den du visar är jätte snygg.
Må så gott y..

Petra sa...

Farligt med sådana mässor, haha... Idag skulle jag snabbt inom en växtaffär för att köpa penséer och kom ut därifrån med allt utom det, suck. Maken reagerade inte ens, tyckte väl inte det var lönt att försöka protestera, haha...
Ha en härlig vecka!
Kramiz
Petra

Sanny och Helena sa...

Hej,
ja, jag är nöjd med lådorna, de är fina och praktiska.
Jag är jättesugen på att gå på någon sån där härlig trädgårdmässa jag med!
Jag tycker man kan ha en trädgårssoffa inne, det verkar ju vara lite modernt också om man tittar i inredningstiding, det är ju mycket trädgårdstolar i köket och cafébord inne mm som man ser. Allt hänger ju på sammanhanget också, och tillbehören. Visa gärna hur det blir!
Ha en trevlig ny vecka!
Kram H

Anna sa...

Vad mycket fint då sett på mässan! Gillade speciellt de söta små blomster bakelserna! Fundera lite på att åka, men jobbade lite extra istället. Kul att ändå få se lite bilder där ifrån!

Anonym sa...

hej darling!!

här har det gått undan, men så är det med mig när jag får något för mig.. allt eller inget är det allt som oftast!!

jag hoppas verkligen att buskarna kommer att ta sig, annars kommer det se ut som döa skelett ;) hoppas det blir en fin vår och sommar :)

igår började jag att beskära äppelträdet, men med min höjdskräck blev det bara nedersta grenarna.. väntar på att sambon ska komma hem idag så skulle han hjälpa mig, det ser rätt kul ut nu!! grävde upp en föredetta rabatt till igår, som mest var gräs.. men efter bortgallring av gräs och ogräs, så hittade jag massor av pärlhyacintlökar och tulpanlökar, så nu har jag en vårrabatt!! bilder kommer :)

Ja plattorna är såna tråkiga vanliga plattor, men ser framför mig grusgångar med rödvita stenar som livar upp!!

det kommer ett inlägg i veckan då jag kommer visa tapetvalen i bilder, och visa en snutt av golvet vi ska lägga.. det känns bra trots kompromisser..

ja det var en bra idé med krukskärvor och leca.. det kan säkert räcka, skönt att få lite färg i trädgården..

Isac blev glad för sin pyamas med bilar på och en tuff huvtröja utan ärmar. jag fick även gosa med en 6månaders bebis som hette Filip.. åååhh så jag längtar efter en liten..att bebisar luktar såå gott :) sambon bara suckar och säger "sen"... jaja den som lever får se..

Hur är ni haft det i helgen då, jag bara babblar om mitt (förlåt).. hoppas allt är bra med er.. skulle det inte vara kul förresten om ni kom hit i sommar, så kunde du och jag shoppa på änglaboden i västerås?? *förslag*..

största kramen!!

Jessika sa...

Hej Linda!

Jag vet inte om jag skulle ha en ute soffa inne. Det går ju att ha vackra täcken och mysiga kuddar på den men risken är nog att det halkar av så lätt när man vill lägga sig, för det händer ju ibland.

Satsa på den soffan ute tycker jag. Tids nog hittar du nog en vacker liten soffa till stugan. Snart är det aktioner i omlopp då får du passa på.

Tack för ditt grattis. Vad roligt med ett ansikte till bloggen och namnet Linda.

Du skall veta att jag använder ditt vita halsband med korset på flitigt. Jag tycker det är jätte vackert. När det inte hänger på min hals så är det som ett smycke på en "glasklocka".

Ha det bra. från Jessika i Gula Villan.

bykerstin o. butikblandannat sa...

Å gu så goda kanelskorporna såg ut att vara!!!! Är receptet hemligt? :) UNT står för Uppsala Nya Tidning, en av de största dagstidningarna...hjälp! Men det ska bli superkul! Massa härliga bilder du visar! Älskar porslinet, burkarna, inspirerande bilder och mycket smarrigt verkar du baka/laga! Hoppas helgen har varit bra! Kramar Kerstin

bykerstin o. butikblandannat sa...

Nu hittade jag det, tack! :) blir till å baka i helgen. Ja, hoppas du gillar dom! Knapriga är dom, med riktig kardemummasmak om man mortlar kärnor (eller mal i kvarn). Vi ses!

Maria i Skara sa...

Hej !
Jättemysig blogg du har !
Den ska jag lägga till på mina "favoriter".
Du skrev om gi kakor...vad har du för recept då ? Kan du inte lägga ut det?
Häls Maria

Villa elva-kulla sa...

Härliga bilder du visar.
Ha en toppen vecka!
/ Jennie

små vackra ting sa...

Vilka härliga bilder. Gillade trädgårdssoffan, riktift fin!
Visst tycker jag att man kan ha den innomhus, kanske i en hall så man kan slå sig ner då man skall sätta på sig skorna.
//Cecilia

Anonym sa...

Jösses vad mycket fina och härliga bilder! :)
kram

Södralycke sa...

Vilka fina inspirerande bilder! Visst är det härligt med blommor :)

Ha det bra Kram Johanna