måndag 7 april 2008

Stjärnkudde...

Hejsan!

Är det någon mer än jag som blir stressad av våren, hur härligt det än må vara?
Just idag känner jag mig hyperstressad, massor som händer på jobbet, ska bl a sätta igång med denna terminens utvecklingssamtal. Massor man vill göra hemma, ställen man vill åka till...bara en massa "jag måste"!

Puhhh...tur att lite rolig post kan muntra upp en när man kommer hem. Idag fick jag mitt efterlängtade paket från Sextiotalsvillan, det är Maria som syr de mest underbara saker under sitt eget märke Vinklar och vrår. Har ni inte upptäckt hennes blogg än så rekommenderar jag ett besök!

Bland annat syr hon dessa ljuvliga stjärnkuddar som jag bara var tvungen att beställa, jag älskar det mesta med stjärnor på....:-)






Stolen som kudden är fotograferad på är en gammal karmstol som står i barnrummet. Jag klädde om den för ett x-antal år sedan och det var inte det lättaste. Därför drar jag mig lite för att klä om stolen även om jag inte hade valt detta tyg idag. Den passar i barnrummet iallafall. Få se om det kan bli ett framtida projekt...har ju några projekt på lager redan...;-)
Kram på er!

56 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Den kudden var fin! Skallgenast kika in hos henne!

Kram Maud

Sanny och Helena sa...

Ja, jag känner igen det där med vår-stress. Det händer alltid massor av saker som man vill vara med på och en massa som man SKA göra. Sen bara smäller det till i naturen och man vill hinna njuuuta av allt det vackra och inte missa nåt....det är en härlig tid men jag har en tendens att inte koppla av i min iver att hinna ALLT!
Finfin kudde! Vad duktig du var som klädde om stolen, såna grjer ger jag mig sällan på, det driver mig till vansinne nämligen ;)
Kram Helena

Living by Milla sa...

Superdupersnygg kudde !!!
Det är verkligen jobb med att klä om stolar/fåtöljer. Jag har klätt om en gammal loppisfyndad öronlappsfåtölj så jag vet att man måste ha en stor hög med tålamod. :-)

Grattis till presentkortet på Me and my home, det var inte dåligt... då kan du passa på att beställa ett trådunderlägg. :)

kram
Camilla

Vitt Hemma sa...

Nämen, vilken söt kudde!! Dit ska vi genast gå in å kika vem det är som kan göra sånt fint...

Trevlig måndag!!
Kram Sofi

Villa elva-kulla sa...

Hon gör verkligen superfina kuddar.
Ha de gott!

Vecka - Vecka sa...

Jo, våren är härlig, men för nog lite stress med sig.. Så mycket som ska fixas och grejas. Och plötsligt är sommaren här, och man har inte hunnit klippa buskarna, plantera det man tänkt plantera och måla trädgårdsmöblerna.. Men så är det!
Jättesöt kudde!
Kram, Lotta

Lilla Uthuset sa...

Hej!

Här är en till som är stressad, det verkar höra våren till. Kudden du köpt är underbar skulle vilja ha en till min sons um. Vilken mysig mässa du varit på önskar jag oxå fick åka dit men får hålla tillgodo med dina fina bilder. Ha en bra vecka.

Kram Åsa

Hus och Rum Shop sa...

Hej, Vad kul att du kikat in hos mig, så att jag hittade din blogg. Kuddarna är så fina och mycket annat också som hon gör.

Ses igen

Annica

Ulli sa...

Vilken fin kudde! Helt i min smak. Väcker mitt ha-begär direkt. Skulle passa i vårat allrum.

Ha en fortsatt bra vecka! Stressa inte för mycket.
Ulii

IKT i min vardag sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin i Villa Grå sa...

Halloj!

Japp, nu är jag vaken! ;-)

Snygg stjärnkudde! Tänk att det finns dem som kan sy sådant där, jag blir helt mållös..!

He he, förstod att vårt kök, som det såg ut en gång i tiden, skulle falla dig i smaken - inte! Det var riktigt hemskt, men ändå ganska fint om man jämför med hur resten av huset såg ut. Någonstans ligger de där före-bilderna, även om vi i ren panik hade hunnit fixa en del saker innan de togs. Bara upp och leta foton på vinden, alltså.

Åh, jag kan tänka mig att det blir rejält körigt när det är dags för utvecklingssamtal. Sonen hade sitt idag och hans lärare har fått tråckla och trolla med knäna för att få ihop tider som passade alla.

Kram på dig!

Karin

Sara sa...

De är så fina de där kuddarna, vill ha! Ha en fin kväll!
Sara

husnummer30 sa...

Du får helt enkelt ta dig lite tid och sätta dig ner och njuta. Kanske med en kopp te och lite avslappnande musik. Kanske är svårt ibland att tillåta sig lite lugn och ro, men allt går i vågor och snart finner du nog tiden till det.

Kudden är jättefin! Och jag tycker stolen ser spännande ut. Lite roligt tyg sådär skadar aldrig.

Ha det fint! //Jill.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härlig kudde!

Jag förstår dig precis... Utvecklingssamtalstider är inga roliga tider...Det kan ju vara jätteviktiga möten men de tar ju så otroligt mycket tid i anspråk. Om man dessutom kombinerar dem med att bli klar med nationella prov är det en superduperhit...

Stressa nu ner!

Kram Annica

Mamma C sa...

Kudden var jättefin, ska ta mig en koll hos henna.
Kram Mamma C

Helena Dovier sa...

Stjärnkudden är jättefin, tycker jag. Liksom du är jag stjärntokig. I vintras var jag nästan tvungen att börja ransonera stjärnorna i mitt hem :-). Ha en trevlig tisdag!
Kram från Helena

Anonym sa...

hej gumman!! ja visst har man en massam projekt på gång, hela tiden.. men jag tycker att din stol passar fint i isacs rum :) stjärnkudden var toppenfin, måste genast in på hennes blogg och kika runt!!

visst kan vi komma ner, hellre det nästan :) en massa nya affärer!!! läste om bettys i lantliv, tror hennes hem var med i några nummer sen. de har ju en sån fin plansch där som ser ut som ett gammalt dokument som jag suktat efter länge :)

stor kram på sdig, och jag hoppas du hinner slappna av trots allt med jobbet.

kram sara

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Synd att bli stressad av våren, men jag förstår.. känner lite också.
Dagarna går så fort, kvällarna är korta, trots ljuset, och de springer ännu fortare. Många projekt på gång, mycket man vill hinna med att göra!
Ah, shit! det där var visst inte så positivt :D
Carpe Diem!!
kram
nina

Frida sa...

Hej!
Tack!
Kul att du tittade in till mig! Vilken underbar kudde.Den förstår jag att du är glad för. Jojomen körsbärsträden blommar. Men det är nog ovanligt tidigt. Skulle inte haft något imot om dom väntade att slåut lite.
Trevlig blogg du har!
Kram Frida

Annika sa...

Vilken mysig kudde,
måste genast ila vidare och titta in hos vinklar och vrår.

Ha en fortsatt bra kväll
//Annika

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Såå söt sååå!!

Jo, vist blir man srtessad...tycker april är ok...men maj brukar ju va hysterisk ju..nåt varje helg då..massor av kalas osv...hinner ju inte ens njuta av bästa tiden på året ju!!!!!!

Ha en skön vecka!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Jessika sa...

De där stjärnkuddarna är jätte fina.

Stressigt är nog bara förnamnet. Är hemma med sjuktbarn och känner att det är skönt att släppa greppet som arbetsledare, dom klarar sig ändå. Dock skjuts ju vissa saker upp så som utvecklingssamtal m.m.

Hoppas du kan bromsa något i din tillvaro för att kunna njuta av vardagen.

Hälsningar från Jessika i GUla Villan.

Vitt är vackert sa...

Hej!

Vilken fin kudde!!
Ja, visst blir man lite stressad när man tänker på allt man vill hinna med. Den här årstiden brukar vara så snabbt förbi, så man är rädd att missa nåt. Man får nog tänka på att varva ner och ta det lite lugnt ibland...
Jovisst vettu. Rusta har dessa fin-fina partyvimplar i olika färger för en liten peng...

Kram Ellinor

Pysselprinsessan sa...

Usch! Det är jobbig när det bara blir måsten!! Till slut tycker jag allt brukar kännas som måsten, även det som är roligt! Men för mig brukar det för det mesta funka att tänka: efter regn kommer solsken! :)
Ang hoyorna så brukar de kladda, men inte alla sorter som tur är!

Soliga kramar!

Anonym sa...

Ja visst är våren en stressig tid det håller jag med dig om, inte känner man sig mindre stressad av alla de där projecten man har liggande och bara vill få gjorda.Sen förväntas man liksom vara med på allt på våren.Jag gillar hösten bättre för då kommer jag till sån ro.Men solen och blommorna på våren ger ju ett slags hopp ändå.Fin kudde du beställt. Har aldrig tittat på den bloggen får ta och göra ett besök där. Ha en bra dag, kram Katta

Karin Lindström sa...

Hej Linda,
Halbandet har kommit fram, det är så fint tack snälla du. Tack också för tips om blogg, jätte fina saker.
Underbara bilder från mässan, jag tror trädgårdsmässan är i Älvsjö i helgen. Älskar att gå där och lukta och inspireras.

Ha en bra vecka utan stress!!
kramar
karin

Maria sa...

Håller med, hon är super duktig!

Helene på Rörvik sa...

Hej!
Tack för rara ord i min blogg! Jo man kan bli lite stressad på våren, får försöka att sätta sig ner en stund och njuta!
Fin kudde, måste kika in på den bloggen.
Må så gott!
Helene

små vackra ting sa...

Vilken söt kudde=)
Ang. husdrömmar. Helt plötsligt verkar det som om hela Sverige vill köpa hus. Här är också huspriserna höga, folk bjuder som galningar på allt, oavsett skick och då blir det dyyyrt.
Förstår att man inte skall ha allt förhöga förväntningar, men lycka till på onsdagens husvisning.=)

Kram/ Cecilia

alegni sa...

kudden är jättefin! jag lovar besöka hennes blogg alldeles snart :)

Ann-Catrin sa...

Ja du.. det där med vårstress känns verkligen igen...

Och så söt kudde..ja hon kan hon.. vad härligt att du fick paketet nu!!
Kram på dig A-C

Anonym sa...

Jag kan hålla med om att det kommer en del måsten med våren, även fast våren mest är härlig. Jag känner att jag har massor med saker som hopar sig och som jag verkligen vill göra, men min utbildning tar så mycket av min tid så jag får väl ta det andra en bit i taget. Jag har en massa saker som jag vill fixa hemma, däribland storstäda och fräscha till lite överallt.

Vilken otroligt fin stjärnkudde! Jag måste genast kolla in den bloggen. Ha en skön kväll. Kram

Tina sa...

Jo, man blir lite uppjagad på våren, man vill göra allt på en gång...:-) Tack snälla för tipset om bloggen White Season...var in och kikade, hon hade mycket fint från Vadstena. Det blir nog en sväng dit. :-) Ha det så bra och stressa inte för mycket. :-) Kram Tina

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Åh ja hon gör så himla fina grejer!
Stjärnkudden är såå söt!!!
Jättesnygg bild också :)

Kram
Mia

Glitter och Marsipan sa...

Ja,det är mycket som ska göras på våren.Lite synd egentligen,för då skulle man stanna upp och njuta i stället.
Har sett stjärnkuddarna hos sextitalsvillan.Dom är verkligen fina.
/Anette

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Har mailat dig!
Systerdottern blir säkert glad över tipsen och det blev jag också! Vad i hela fridens namn är majjo för något?
Låter som en god smörgåstårta!
Ha det gott!
kram
nina

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken fin kudde!! Den hade passat i sonens rum här....

Visst är det mycket på våren, här händer massor framöver!

Ha det gott, kram!

Flickan på landet sa...

Åh tack snälla du för dina fina ord!Förstår att du blev överlycklig för paketet på posten, jättefint!!Har också dregglat över allt fint hon/de syr :-)

Att klä över stol är jättekul fast lite pilligt, men man är ju desto gladare när det är gjort. Själv har jag en stol som jag klätt över X antal gånger och det är tur att ingen ser hur gräslig baksidan på stolen ser ut :-D

Johi sa...

Oh ja, stressad till max! Måste sova mer för att orka men hur ska man få till det? Kul att du är en av mina läsare, jag gillar din blogg! Jag har oxå spanat in vinklar och vrår men ännu inte beställt. kram

Mia sa...

Jättefin kudde, jag har också varit in och kikat på den, hon gör väldigt fina saker. Det där med många projekt på lager känner jag igen... Kram Mia

Tankar tar tid sa...

Läcker kudde!

Jo, jag känner igen mig och blir också stressad av våren ... det ska fixas ute ... fönsterna ska tvättas och bytas gardiner till ... kläder ska undan och fram, ja listan kan göras hur lång som helst. Och så ska man hinna njuta av solen och se hur det gror i naturen också ;)

Kramar Christina

Lisa på Furutorp sa...

Jag har samma svaghet för stjärnor som du har... Och den kudden var ju såå läcker!
Tack för tipset om Vinklar & vrår, jag skulle vilja ha deras fina produkter i min butik, och har kontaktat dom nu!

Såg att du varit på trädgårdsmässa; härligt inspirerande, eller hur! Ska själv ta mig ner till Stockholm på torsdag för att besöka trädgårdsmässan där, som jag verkligen ser fram emot! Speciellt nu när det har snöat flera dar häruppe i Dalarna...

Du undrade om priset på den lilla fina träsoffan, vilket är 2990:-.
Hör av dig om du är intresserad!

Må så gott!
Lisa på Furutorp

Anonym sa...

hej stumpan!! sitter här mitt i nassen och skriver :)

visst är tapeterna fina :) gillar de skarpt mer och mer, efter sambons försvarstal.. men jag fick mina färger igenom, vill ha en lugn färgskala. greige är den nya beige, haha!!

kanske ska börja lufta mitt träd jag också, men den har redan fått fina gröna skott, så den trivs nog så länge.. ute är var det snöstorm på väg till jobbet, är glad att jag överlevde ända hit :)

kaklet är inte helt vitt som det ser ut på bilden, är mer åt det blågrå (??) kall grå liksom.. kan inte riktigt förklara.. satt redan vid inflytt, men vi är nöjda så det får vara.. tycker det är en fin storlek på kaklet :)

Du behöver inte ha prestationsångest gumman :) jag tror på dig!!! och jag har ju sett alla alster du lagt ut på sidan, och du har verkligen talang :)
men ta det lugnt, kom ihåg att det som är roligt ska inte bli et måste, då försvinner det roliga. sätt smyckena på halt ett tag tills du hunnit ikapp med annat :)
jag tror att de som beställer har full koll på att du har annat jobb, barn och man (och bloggen haha)..

Ta det lugnt gumman, allt ordnar sig.

Tänker på dig!!

Kram Sara

My White Cottage sa...

Vad kul att du hittade till min nya blogg! Självklart är det ok att du länkar.

Din blogg ser hur fin ut som helst! Vackra smycken gör du också... :)

Visst är Maria (Sextotalsvillan) duktig på att sy fina saker! Jag har vimplar i mina söners rum som hon har sytt - superfina!

Ha en härlig onsdag!
Kraaam!

Malin - I min trädgård sa...

Gillar också hennes grejer - hon syr jättesöta saker.

Jag har själv tankar att klä om en soffa, men känner att jag helt enkelt inte orkar just nu. dessutom så vet jag egentligen itne hur man gör, men oftast så löser det sig ju efterhand ;-).

Ha det bra!

vinklar o vrår sa...

Vad snäll du är! :) Och vad roligt att höra att du är nöjd med kudden!

Besökte också hem & trädgårdsmässan, men sonen hade lite feber så det blev inget långt besök. Handlade med mig lite söta rosa servetter och värmeljus. Kan ju inte gå på mässa utan att ha med sig något hem ;)

Kram
Maria

Hem och Lycka sa...

Verkligen kanonsnygg kudde! kram!

Anonym sa...

hej linda! thats what friends are for :)

ja tandläkare kan liknas vid blodiglar :) bara tar och tar, svindyrt!! vet inte när jag var hos tandläkaren senast, måste boka en tid snarast för genomgång, men är inte sugen pga pengarna :(

ÅÅhh vad jag ser framemot bilder från bettys,dit måste jag bara åka någongång :)

ja ledighet är bäst :) bara det att man inte har pengar till att shoppa ;) nä skämt åsido, om det regnar imorgon med (vilket det gör nu) så blir det att kalka gräsmattan.. sååå glamoröst.. tänk dig mig i leriga stövlar, blöt som en katt med en kalkspridare i handen.. lovely!! hahaha..

men visst känns det mer som höst än som vår??

stor kramis!!!!

Drömmar om Junibacken sa...

Fina kuddar! Kikade in på "vinklar och vrår", fanns jättemycket fint där! Gillade vimplarna! Jo då, jag var hos tandläkaren igår och som sagt det känns ;) både i munnen och i plånboken ;) men men nu är en av dem borta i allafall :) får se det positivt! Hoppas allt är bra m dig! och att du har en mysig onsdagskväll! Kram L.

ColonialEast sa...

Hej! Du har rätt - jag ska nog ta och shabba till dagbädden från IKEA. Är värt ett försök. Tack för tipset!!!

junhe sa...

härligt när man kan göra ngn glad *fniss* ska bli kul att se vad du köpt =) själv har jag haft en toppendag (trots snöstorm här och bilister som verkar fått sitt körkort i flingpaketet =( ha dt gott/ kram junhe

Livet och träning sa...

Jag gillar värkligen också stjärnor ska absolut titta in till vivklar och vrår .Kudden är jätte fin.

Bruno och Mig sa...

Jättefin kudde!
Och en fin blogg.

Jag har tittat runt lite på dina smycken. Så vackra.
Och jag gillar babushkorna i förra inlägget.Kanske ska rota lite i gömmorna hemma hos mamma och se om jag hittar mina gamla.

Kram

Anonym sa...

Förstår att du också är lärare eftersom du ska ha utvecklingssamtal. Jag har haft mina som tur är. Just nu jagar jag bort de små mjölbaggarna jag har fått på jobbet i mitt kök. Jag är alltså Hem- och konsumentkunskapslärare.
Kram Anette

Brunkullan sa...

Är inte heller så pigg på våren. Det är hösten som är min årstid!
Våren luktar så illa..och allt är så...skitigt. Då blir jag trött.
Men väl i maj så vaknar även jag till. Ungefär lagom till första lövsprickningen! Ja...här i Östersund blir det sällan löv före mitten av maj..hihi:)

Susanne

Malin - I min trädgård sa...

Tack så mycket! Ja jag är själv väldigt nöjd med målandet av köket! Och jag tycker bara att IKEA är helt toppen - ibland har de himla fine grejer till ett så bra pris. Visserligen är man väl inte unik direkt, men å andra sidan så blir det ju det är man blandar deras grejer med annat. T.ex. ett och annat loppisfynd ;-).

Här skiner solen idag - hoppas den gör det hos dig också!

Kram kram!