lördag 3 maj 2008

Saltstänkta vindar...

Hejsan!

Här är man nyss hemkommen från några härliga dagar vid kusten. Det har varit soligt och fint, förutom 1:a maj som totalt regnade bort... Känner mig rätt nöjd med det vi hunnit åstakommit under dessa dagar. Staketet har satts upp, det har städats invändigt och utvändigt, planterats, klippts gräs, tvättat av utemöbler osv.
Jag har ju lovat att visa lite bilder men ni får nöja er med ett litet hopkok av bilder idag. Det får bli fler nästa helg.

Jag tror jag börjar med att visa er det första jag ser på morgonen. Det är havet! Vi bor nästintill på stranden. Anledningen till att vi kan göra detta är att vi har en villavagn. Vi köpte den för två år sedan och har sedan dess hunnit riva ut rubbet invändigt (när jag menar rubbet, menar jag verkligen rubbet!). Tyvärr har jag inga förebilder att visa (de skulle vara alltför skrämmande...) . Villavagnen består av kombinerat kök/vardagsrum/matplats, toalett och två sovrum. Allt är inhyst på ca 30 kvadrat så här snackar vi compactliving! Trots att det är litet upplevs det inte som det eftersom det är en sommarbostad och gränsen mellan ute/inne knappt finns. Dörren är nästan alltid öppen direkt ut till soldäck och gräsmatta...

Inte så soligt just nu kanske...

Mina bokstäver har kommit på plats...

Vår lilla matplats. Det är hit jag letar efter den lilla soffan, ni vet...

Jag har skaffat mig en söt liten "stump-ljusstake".


Mitt lilla fina kök. Luckan heter Ståt från IKEA och var den enda luckan som mannen och jag ville ha. Bakom luckorna gömmer sig både en micro och ett kylskåp med frysfack! (Jag sa ju att vi snackar compactliving ;-))

Plastmatta från Horred. Perfekt här nere, lite fin också...

"Fule-vimplarna" har hittat hem...;-) Visst passade de bättre här i det ena lilla sovrummet?!

Bakom det blå jeans-draperiet gömmer sig det andra lilla sovrummet. Dörren med det runda fönstret leder in till toan. Kan någon gissa vart det runda fönstret satt tidigare? OM någon gissar rätt får den personen ett litet pris ;-)

Så här fint kan ett olivträd se ut efter en lång vinter i en villavagn...Jahapp, det var mitt lilla sommarställe det. Det kommer fler bilder.

Kram!

49 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad härligt! Och compact living är bara så härligt sommartid ;)Det är ju som du säger inte ofta man är inomhus utan gränserna suddas ut sommartid. Vårt torp på 60 kvadrat kan tyckas jättestort i jämförelse med era 30 kvadrat men det var lite compact över det med. Ett sovrum där vi sov alla 6 *fniss* Men köket var iallafall stort och rymligt i torparmått mätt:)

Fina skåpluckor :) Jag har likadana i mitt kök.

Skön helg!
Kram Annica

Gårdsromantik sa...

Men så smart med villavagn!
Så fint ni har det där.

Kram Maud

Nettan sa...

Även om det är " compact " så tycker jag att ni har det rätt så mysigt i eran villavagn =0), hm...det där fönstret på toadörren !?
Har det suttit på en båt eller är det fr. en klocka ??
Ingen aning..;0)
Ha det gott..
Kram Nettan

A home far away sa...

Det ser helt fantastiskt ut Jag vill så gärna ha ett sommarställe i Sverige även om jag förstår att det kanske inte riktigt funkar praktiskt när vi bor i Singapore. säger maken ivarjefall:-)
Jag blir så avis på er så fräsch ljust och fint var det hos er

Kram Gunilla

Grodmamman sa...

Mysigt ni gjort det i er villavagn. Härligt att bo så nära havet.
Kram

Snusilus o Sannibus sa...

Så mysigt! Mycket får plats på så lite kvm ändå tycker jag! Skönt att bara kunna går rätt ut och ha nära till allt! Jag gissar på båt eller möjligtvis en ytterdörr där jag sett dem förut. Ha en skön lördag!
Kram, Susanne

Livet och träning sa...

Åå så fint ni har ljust och mysigt.
Vi har också dom köksluckorna,fina.
Vad härligt att bo så nära havet.
kram y.

Mamma C sa...

Så härligt ni verkar ha i er villavagn. Klart att det är compactliving när man bor i sin sommarstuga. Där sover man bara, resten av tiden är trädgård, sol och bad.
Kram mamma c

MiaMaria sa...

Hjesan!

Men så mysigt ni har det i er villa vagn, där skule jag gärna bo...

Må så gott!
Miamaria

Radhusdrömmar sa...

Allting såg mysigt ut!!!
Väldigt fräscht.

Såna luckor blir det nog här hemma till köket. Maken gillade dem också, och jag gillar att de är nya, men lite lantliga.

Oj var kan fönstret ha suttit?? Kanske på en ytterdörr.... inte på en tvättmaskin väl?! :-)

Ha det gott!

Kram Johanna

lottens vita och gröna sa...

men sååååååå mysigt, vilket ställe. du/ni har verligen inrett det marin och somrigt, känner nästan saltstänken! varmkram lotten

Malin - I min trädgård sa...

Tack så mycket! Men vad mysigt! Och vaD NI HAR ÅSTADKOMMIT PÅ ETT PAR DAGAR BARA. Mmm... Ståt kollade vi också på, stod mellan det och Lidingö...

Ha det bra!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej , så kul du kika in!!!!
tack för fina ord!!

Men sååå fint...trodde det var hemma hos er(är det ju på sätt o vis;)..!) men jisses så fint ni har er i er villavagn..härligt vid havet...är det bohuslän må tro??

Vill med ha ett sommarställe, uppväxt med ett under sommrarna i 25 år..tyvär ar inte mina föräldrar kvar det längre!!
Men jag lääääängtar!!

Kram millan

Glitter och Marsipan sa...

Vad snyggt och modernt ni har gjort i villavagnen.Och vilken utsikt...
fantastiskt.
Har olivträdet klarat sej utan vatten?
Jag hade nog gissat på att fönstret kommer från en båt.
kram Anette

Anonym sa...

Villavagn är det som ett flyttbart litet hus eller?Himla mysigt ni har det där i allafall.Det runda fönstret var svårt att gissa eftersom min gissning båtfönster redan var upptagen så får jag väl gissa nåt annat kanske fönster från en simhall/pool.Kram Katta

Petra sa...

Åh, va mysigt med ett sommarställe! Här har jag smått omkring mig (iaf trädgården) och jag påtar för fullt. Har lite projekt på g. Varje gång jag försöker göra ett blogginlägg, kommer solen fram och kallar på mig, haha... Och, vem kan motstå en sådan invit?
Hoppas du får en härlig söndag och att solen även skiner hos dig/er!
Kramiz
Petra

Hannis sa...

Vad härligt att kika ut på havet när man vaknar=))
Ser ut som att ni skapat en riktigt sommaroas!

Såg inte så trångt ut på bilderna,ni har då hittat bra lösningar!

Kram Hannis

Frida sa...

Vilket fint sommarställe ni har. Härligt att det ligger alldeles vid havet.
Kram frida

Liza i pepparkakshuset sa...

Vilket mysigt sommarställe.
Skulle gissa att fönstret har suttit på en båt?

Kram Liza

Villa Humlebo sa...

Vilken mysig villavagn!
Compact living är inte fel, bara man planerar noga och hittar smarta lösningar.. eller hur! Superfint var det ialla fall!

Kram Mia

My Lovely Things sa...

så trevligt boende..

praktiskt och funktionellt och väldigt snyggt inrett..
kan fönstret suttit på en båt måntro?

kram anna

S o F sa...

Vilken underbar villavagn! Så fint ni fixat till det. Fräscht!

Där skulle jag ju lätt kunna bo över sommaren...

Söndagshälsningar!

Anonym sa...

hej gumman!! vad fint ni har det :) gillar verkligen allt på bilderna, såg en likadan ljusstake idag, men köpte den inte :( tror den får komma med hem senare, vid nästa besök i affären haha.. vilket fint olivträd :)

förstår att du trivs där :) ser att ni har samma skåpluckor som i vårat kök.. de är sååå fina :)

ja jag hoppas att min kära sambo kollar genom bloggen så han vet :) men med mitt tjat om en liten knodd och ring så fattar han nog ändå..

stor kram sara

Living by Milla sa...

Åh, så fint och mysigt ni har ! Fräsch och somrigt med marint tema !

kram Camilla

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Men halle, vilket mysigt sommarboende!! Vilken idé att fixa iordning en villavagn! Ni har fixat den såå fint och fräscht! Står den på hyrplats eller egen tomt?
Önskar dig en skön ny vecka!
kram
nina

alegni sa...

så myyysigt ni har det där ute!
jag gissar på att fönstret kommer från en tvättmaskin :)
kram,
ingela

Lina sa...

Hej!
Vilken härlig villavagn ni har! Super fräsch! Skulle va kul att se hur den såg ut innan
omstylningen!

Ditt olivträd verkat ha haft de toppen i vagnen. Mitt som jag köpte i Danmark förra helgen har redan börjat tappa blad :- ( I ett av bladen som var hopvikt hittade jag en liten larv som spunnit in sig…Kan den ha någon form av ohyra? Jag tror att de får flytta ut på altanen nu…

Må så gott!
/ Lina

faster atta sa...

Så fint!!! Gillar verkligen erat kök, ni har samma luckor som vi... ti-hi....

bykerstin o. butikblandannat sa...

Oj vilka sköna sommarvibbar jag fick nu :) Härligt! Men tiden går fort och så långt kvar är det ju inte... Tycker också det är fint med kontraster och det där taggtrådshjärtat var så fint, har tänkt göra ett själv men taggtråd är inte nåt man bara har hemma sådär i en lägenhet ;) Inte jag iaf.. Nu vill jag ha sommarlov och pyssla, här har jag fått många fina idéer! ha en skön vecka kram Kerstin

Unknown sa...

Herregud!! En villa vagn?? Trodde det var från ditt hem!!?? Så fräscht och läckert..har aldrig varit med om maken!! =) Guuud så mysigt att vakna där på morgonen. Har du en laptop där med ha-ha...?? Villavagn förresten ?? Är det en sådan där husvagn utan hjul, som man ställer på en plats permanent?? =)Nästa gång måste du vara med på bloggträffen, du bor ju sååå nära!! Tack för kommemtaren om greengate, älskar dem..men undrar oxå om de är för dyra!!! =/ Ha en alldeles..alldeles underbar dag! kramar Malin

Unknown sa...

Oj!!Du var mig en snabb en ti-hi...Låter härligt med rabarber..tänk rabarberpaj med vaniljvisp!! yuammi..yuammi =)
Håller nog med dig om greengate, de får nog bli sååå..lovar du att handla då ha-ha...?? Ha det ljuvligt! kram Malin

Dicksonska våningen sa...

Jag skulle inte tacka nej till en villavagn. Det blir ju som en liten sommarstuga. Men sambon tyckte det var roligare att kunna flytta runt oftare. Jag har inget emot det heller.
Jag så, för några år sedan, i en tidning från IKEA en villavagn. De som ägde den hade gjort en totalrenovering - precis som ni! Då ville jag verkligen ha en villavagn trots att jag aldrig ens varit inne i en! Men den lilla pärlan vi har funkar jättebra och den är så rolig att inreda!
Hoppas ni får en härlig sommar med villavagnen! Jag vill jättegärna ser fler bilder för den var verkligen jättefin!!
Kramar Annika

Smultronstället sa...

Heej Linda1

Tack för det fina halsbandet!jag satte på mej det direkt! hoppas du fått mina pengar åxå.

Jises vilken vagn, det ser ju ut som ett helt hem,hihi.jättemysig med fina detaljer.Tänk att få vakna med den synen. Det är verkligen nåt speciellt med havet och ljuset där,otroligt vackert!vi har semstrat lite varstans där nere,nu fick jag en klump i magen av längtan...

Kan inte låta bli att gissa var fönstret suttit förut.Det låter väl knäppt men jag fick en känsla av att det har suttit på en svängdörr på en restaurang,du vet in till köket.

Må så gott!många glada kramar till Dig!
M

Helene på Rörvik sa...

Hej!
Vilken utsikt:), såå fin eran villavagn har blivit jättemysig.
Ha en fin vecka!
Kram Helene

Lavendelkvisten sa...

Hej Linda, tack för att du tittade in på min blogg! :) Vilka underbara smycken du gör! Och du har den härligaste utsikten av alla från din villavagn...

Kram Åse

Alexandra sa...

Men oj vad fin utsikt ni har från eran villavagn! Så himla mysigt och fint ni verkar ha det! Tack också för kommentaren i min blogg!

kram Alexandra

AGENT 77 sa...

wow så fint ni har de ser så härligt ut!!

kram E

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Guud, va härligt det ser ut! Å va snyggt ni har fixat till det alltså!!!
Jag tror att det lilla runda fönstret satt tidigare i en dörr som ni nu tagit bort och kanske satt draperi för i stället =)

Ha en fortsatt skön vecka!
Kramar från Benita

ColonialEast sa...

Vilket härligt ställe! Glöm inte fota New England huset nästa gång :-)

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket härligt ställe ni har!!! fin utsikt och en mysig bostad! Så fint och fräscht ni har det! Passar med dey marina temat så nära havet!

ha en go dag! Kram!

Sofia sa...

Hejsan på dejsan!

Åh, va härligt å se att se lite bilder från din ny-pimpade villavagn. Skoj att resultatet blev så otroligt bra! Och utmärkt smak har ni med. Älskar vitt!
Din ljus-stake var superfin. Köpt?

Jag gissar att ditt fönster har suttit på en båt.

Ha en underbar dag!

Galleri MochB sa...

Vad mysigt det låter med villavagn! Och compact living funkar ju också i kortare repriser... Vackra marina bilder!

Karin i Villa Grå sa...

Tänk så praktiskt om du hade vunnit i min utlottning också - då hade maken och jag kunnat samfrakta ;-) Bättre lycka nästa gång!

Stora kramen till dig!

Karin

Maria sa...

Allitd lika kul att se bilder ifrån era hem!!!
Måste hålla med en kökssoffa hade gjort sig bra!

husnummer30 sa...

Jättefina bilder från er villavagn! Lyxigt att kunna komma så nära havet.

Må gott! //Jill.

Ps. Bara för att gissa - fönstret kommer från ett badhus.

Anonym sa...

Åh vad fint! Jag blir också så sugen på stuga när jag ser såna bilder :-) Måste gissa på fönstret, jag tror det kommer från en båt som någon i din släkt har ägt. Kram kram!

Helena Dovier sa...

Vilket härligt och vackert sommarställe ni har! Och så nära vattnet, dessutom. Kan bara tänka mig hur bra ni har det där!
Kram från Helena

tre nyanser av vitt sa...

Hej och tack för att du tittade in hos mej. Supermysigt vagn du har. Det kanske vore nåt för mej med.
Kram//Marie

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tror att det runda fönstret kommer från en gammal klocka.
Har kikat in i vagnen igen, blir sugen..
Ha det gott!
Kram
nina