Blåbärscheesecake
(6-8 personer)
Botten:
200 gram krossade Maryland cookies blandas med 50 gram smält smör. Tryck ut blandningen i en springform. Ställ åt sidan.
Fyllning:
Rör 200 gram philadelphiaost med 1 dl florsocker slätt. Vispa 3 dl grädde lagom hårt och vänd ner det med osten.
Vänd till sist ner 2 dl blåbärssylt lite slarvigt (gärna ekologisk eller hemgjord sylt).
Frys tårtan.
Ta fram tårtan 1 1/2 timme innan servering. Dekorera med blåbär och hyvlad vit choklad.
Fyllning:
Stek äppelbitar av 2 äpplen i smör. Blanda i 2 msk råsocker och 1/2 sk kanel. Låt svalna.
Smuldeg:
Blanda 30 gram kallt smör med 2 msk havregryn, 2 msk krossade pecannötter, 2 msk råsocker och 1/2 msk mjöl (gärna dinkel)
Smet:
Vispa 2 ägg med 1 1/2 dl råsocker (jag tog 1 dl) fluffigt. Blanda 4 dl mjöl (gärna dinkel) 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver. Blanda i 100 gram smält smör + 2 dl mjölk i äggsmeten. Rör sist i mjölblandningen.
Toppa smeten i muffinsformarna med äppelbitar och smuldeg. Grädda i 20-25 minuter i 175 grader.
Mums!
7 kommentarer:
Tack så jätte mycket. Ha en bra söndag.
Kram Mamma C
Tackar för recepten! Ser jättemumsigt ut, borde absolut pröva!
Mmmm! Lät supergott!
Nam, nam..! Mums filibabba:)
Susanne
mums vad gott det ser ut , blåbär är gott till mycket, äpplen oxå
jag har bakat äppelbullar idag - titta gärna in på min bloggha en bra vecka
Hej och tack för att du tittade in för att tävla. Gladare blev jag när du har så super smarriga recept på di sida. Dessa ska jag naturligt vis testa. Tack så jätte mycket.
Snövit
Va mycke gott å fint du frestar med!
Blev så glad för ditt besök. Roligt att några hittar till bloggen fast den har varit mer än dåligt uppdaterad under sommaren :S Den andra bloggen och en massa annat har tagit tiden.. Men nu ska det bli andra bullar! Aroma är ett av mina favoritäpplen. Supergott! Är sugen på att skaffa den äppelboken, verkar gott! Var förresten inne och kollade på dina smycken, är så imponerad! Gillar verkligen dina armband.... Ha det fint! Kram Kerstin
Skicka en kommentar