måndag 7 januari 2008

Lite müsli någon?

Ok, jag kan ju inte bara fresta med sockerchocksrecept. Jag är sedan augusti en "GI:are" och har gått ner hela 17 kg and still going. Väger snart som när jag var 20 år:D Denna müsli är supernyttig och supergod. T om min gotteälskande far tyckte att det var den godaste müsli han ätit. "Var har du köpt den?" frågade han mamma :)


Blanda ca 6dl dinkelgryn (eller fiberhavregryn), 1 dl kokos, 1 dl
linfrön, 1 dl solrosfrön, så mycket hackade nötter som du vill ha ( t ex mandel, hasselnöt, cashew, pistage...) blanda med 1 1/2 dl vatten och någon matsked honung och olja. Rosta i ugnen 200 grader i 20-30 minuter. Blanda sist i 1 dl russin.

Det luktar så gott i köket när man gör detta!Denna söta ängelskylten köpte jag förresten idag, mest för textens skull. Skulle kanske ha beställt detta som väggord istället?

Sonen fick också dessa till sitt rum. Jag gillar dessa söta små figurer av Karin Mannerstål. Har dem på kudde, pläd och tavlor...vill ha en matta också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Säger som jag tänker(eller skriver) 17 kg!!!! Jisses vad duktigt gjort! Jag sparar receptet på müslin..blir en bra början för mig! ;-) Tjing!

Inredningsgalen sa...

Mums! Detta måste jag prova.