söndag 27 januari 2008

Välkomna in på bullar och prat...

Hur har helgen varit?
Själv har jag varit ute i den underbara solen och lapat energi idag. Vi gick tipspromenad på isvägar, hua vad halt det var. Får nog träningsvärk efter allt kämpande att inte ramla...
Annars har helgen varit som vanligt med storhandling, städ, tvätt, shopping, mat och bak samt numera också smyckepyssel. Jag har t o m fått några beställningar, otroligt och roligt :-D
Igår doftade det bra mycket godare i mitt kök än i fredags... Jag lagar min sylt själv (aktar mig för socker, konserveringsmedel och annat konstigt). Det blev hallonsylt med halva mängden socker, det räcker! Jag lovar, det doftade sommar!!! Varsågod och ta en bulle nu! Det var ett tag sedan jag bakade bullar, men igår (till sonens och mannens förtjusning) passade vi på medan det regnade ute. Mina bullar innehåller lite mindre socker, bara dinkelmjöl (även lite fullkornsdinkel men ingen märker någon skillnad).

Mmmm tulpaner...need no words...

Självklart har det pysslats, det är min nya passion! Det blev ett långt halsband med söta frostade rosa pärlor, lite silver och vitt.
I ändarna sitter dessa rosasöta Muranoglas-hjärtanen och dinglar...
Pillade ihop ett par örhängen i farten till ett annat halsband...

I morgon skall jag halka runt i Ishallen med mina elever, hjälp...


Kram på er och ha en bra arbetsvecka!

32 kommentarer:

Birgittas minnen sa...

Hej, så trevligt att du tittade in hos mej, tack så mycket. Du bjuder verkligen på mycket gott, hallonsylt är den godaste sylt jag vet och bullar är prio 1 för mej i kaffebrödsväg. Fina smycken du gör, förstår att dú får sälja. Kram och ha det gott.

White Season sa...

Du är alltid så gullig och skriver så fint där du tittar in. Synd att du tappade andan bara :-) Så gott med hallonsylt, och visst tulpaner är det ju bara att tokfrossa i. Dina smycken är jätte fina, ha en bra vecka kram Malin

www.nestorforlag.se sa...

Åh vad mysigt att få fika när man kikar in :) Vad duktig du är på att göra smycken, skulle också vilja börja med det men tiden räcker inte riktigt till ljust nu.

junhe sa...

hej & tack för titten hos mig, du verkar ha haft en bra helg =) min har varit lugn, har passat på att städat lite...passar på att ta en bulle när dt bjuds. ha en bra kväll/ kram junhe

Warglycke sa...

Du frågade om smyckeboken... det jag ser på dina bilder nu är inte alls illa om du är nybörjare. Då klarar du av boken galant.

Snyggt!

Radhusdrömmar sa...

Vilka fina smycken du gjort igen! Jag lovar att jag ska lägga ut lite bilder på det jag gör. det har mest blivit örhängen än så länge. Ser jätte gott ut med bullar och sylten också. Låter som att du haft en toppen helg!

Kram Johanna

Anonym sa...

jisses vilken talang du är!! händig som få! himla fina halsband, förstår att du fått beställningar. Sylten såg mycket frestande ut, längtar efter sommaren! Strykjärnet kunde jag inte motstå, kommer vara en fin prydnad tillsammans med min tvättbräda i tvättstugan. Längtar!! Längtar även efter att komma tillrätta i huset, så även jag kan njuta av fina tulpaner i hela huset. Älskar verkligen tulpaner. ha en underbar söndagkväll och en lika härlig dag i ishallen på måndag! Imorgon ska vi lägga upp huslånen, aaahh!Kram Sara

me and alice sa...

mmm... Nybakta bullar! Kommer över på en gång. Sylten såg så fin ut där i glasburken...
Måste tacka för receptet på den goda broccolisoppan. Den var urgod!
kram susanne

Hanna sa...

Vilka smycken du gör...helt sanslöst. Så himla duktig. Dom där bullarna va ju inge jobbiga att se heller...lite sugen...eller nej...mycket sugen =)
ha de gott
kram

Jessan sa...

Varför kan inte jag baka såna fina "snurrebullar"? När jag försöker så blir de som skatbon....Jag kan riktigt känna doften av hallonsylten! MUms vad gott!!
halsbandet du gjort till din mamma är jättefint!! Det blir hon jätteglad för! Kramar Jessan

Anonym sa...

hej igen! jag tycker mycket om enkla tips man kan göra för små medel! så kanske det blir framöver, var på banken idag. Måste säga att det finns roligare saker att prata om än räntor, lån och amorteringar! vilket träsk! haha, hoppas du har det bra! Kram Sara

Ann-Catrin sa...

Oh dig gillar jag skarpt... kul när man gör sina egna saker man ska stoppa i munnen.. det försöker jag oxå göra så m ycket som möjligt!!!
Din sylt och bullar ser sagolikt goda ut.. och dina tulpnaer vitnar om vår!!
Nu måste jag kika runt liy´tem mer på din sida!!!
ha et gott A-c

Jes/Vita villa vila sa...

Å jag kan känna doften av hallon & bullar ända hit :) Vad du har fixat & pysslat i helgen! Härligt! Smyckena du gör är verkligen superfina!

Kram /Jes

-- sa...

Vilken mysig blogg du har och vilka fina smycken du gör! Nu blev jag visst lite sugen på bullar också :) Hit kommer jag igen. Kram Maria

Karin i Villa Grå sa...

Heeej!

Tack, jag tar gärna en bulle eller två, eller sju :-)

Vad duktig du var som lyckades lista de tre kokböcker som du inte kan klara dig utan! *impad* Jag ska göra samma sak, men inte nu för böckerna är nere i köket och jag sitter uppe i allrummet och är så trött nu när det är ny vecka igen. Jag återkommer! :-)

I lördags åkte vi ner till Hufvudstaden och stannade till vid Barkarby outlet. Där shoppade jag loss på tre kokböcker och en av dem var en GI-kokbok! Min första, hi hi! Idag blev det tacopaj till middag och det var gott *jäser* Om man bortser från den stora mängden kött som så ofta syns i GI-recept, har det ju det mesta gemensamt med de traditionella hälsofantasterna som förespråkar nolltolerans mot raffinerat socker, mjöl, etc. Me like!

Det rosa halsbandet du har gjort är JÄTTEFINT! Säljer du alltså halsband också?

Ha en bra kväll!

Kram, Karin

Vanilladreams and humblebees sa...

Tack söta du! :)

Vad duktig du är som kokar egen sylt! Sånt blir jag så imponerad av! Önskar att jag vore lite mer pysslig i köket jag också!

Min mamma gjorde alltid både sylt och saft.. och bakade så det var överfullt i frysen... Jag ska baka i nästa vecka då min dotter fyller nio... har inte bakat på flera år! Men jag har fått inspirationen tillbaka av alla gulliga bloggtjejer så nu tänkte jag göra slag i saken...

Kramar!
--<-@

Jenny

En inredoholic sa...

Gud vilken fin sida du har! Söta smycken!!

På min gatan i stan sa...

Men va gott med egen sylt! Hur gör du den? Det är ju väldigt bra att göra själv, man vet ju inte hur mkt skumma grejer det är i vanlig sylt.

Kram!

faster atta sa...

Underbart halsband! Fint med det rosa och det ljusa pärlorna!

Och bullarna ser underbaraut!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tack för ditt besök hos mig och att du gillar mitt namn. Trevligt!
Vilken fin sida du har! Dinkelbullarna, kör du vanligt recept och byter ut mjölet eller?
Kram
nina

Nyhems byggnadsvård sa...

Kul att du hittat min sida!Rolig idé att också ta med recept på bloggen. Mkt Vacker blogg! Kikar in igen... Mvh Mitt Egnahem

bykerstin o. butikblandannat sa...

mmm dina bullar ser jättegoda ut, vattnas i munnen... Är lite örhängstokig och jag gillar verkligen dina örhängen! Är det inte svårt att göra dom?! Har funderat på att göra egna men verkar väldigt pyssligt :)Ha det gott! Kram Kerstin

Anonym sa...

halloj! jag var faktiskt jättenöjd med de fina tallrikarna. De har så mycket fint porslin på Myrorna i denna stan! matsalsbordet är en dröm, är lite tveksam med stolarna men med volangdynor kan de nog bli fina.

Sambon är ju gratis arbetskraft, vilket alltid är bra!! Haha!

Hur är det med dig då? Kram Sara

Stina sa...

Jag tror att det heter Rustik ek.:-)
Kramis

Sophie sa...

Vad duktig du är som bakar och gör egen sylt. Om jag kunde få lite av din energi :)
Försker att dra ner på socker och salt här hemma oxå, det blir ju faktiskt ingen större skillnad.
Smyckena var jätte fina!

Ha det bra/ Wilmas vind

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tack snälla för tipset om bullarna!
kram
nina

Anonym sa...

hej linda!
stackars din lille son, hoppas han mår bättre nu. Även om jag är sjuksköterska har jag svårt för när någon närstående gör sig illa, då svimmar jag också! en av mina systersöner brände sig för någon vecka sedan på ett galler i en öppen spis. usch!

vad skönt för dig när du får vara ledig imorgon! Jag är ledig i helgen, då ska vi rensa förrådet för att slippa det närmare flytten. Självklart hinner vi med att shoppa, haha!

Vart köper du grejjer till dina smycken? Är det panduro eller dylikt? Du måste visa bilder på ringarna sen, ska bli jättekul att se!

ha en underbar ledig dag imorgon, snart är det ju helg igen!

Många kramar Sara

Mitt hem är min borg sa...

Oh shit, vad gott me bulla.. Vad du har varit duktig.. =)
Åh vilket fint halsband oxå..

Ha en skön vecka..
Kram Linda!!

Unknown sa...

Å va läckert det ser ut!! =) längtar till sommaren...Tack för komplimangen ti-hi...ska se när jag hinner komma i gång med min lilla shop. Är det något speciellt du är sugen på så är det bara att höra av sig! =) Många kramar Malin

Unknown sa...

Hej igen hi-hi...Kronorna har jag köpt på panduro och sprayat vita =). Ser att du är lärare och är lätt förvirrad...Har själv arbetat som lärare, oxå en förvirrad sådan hi-hi..kramis

Karin i Villa Grå sa...

Halloj!

GI-boken var "GI för hela familjen" av Ulrika Davidsson.

Jag testade hennes tacopaj dagen efter inköpet och pajen smakade bra. Igår bakade jag hennes chokladkaka med apelsin men den var oätlig *ryser* Barnen kämpade tappert, för kakan SÅG ju trots allt god ut, men de små bitar de lyckades få in i munnen spottades ut igen... Så kan det gå.

Snäppet roligare, och skriven av min "idol" Kåre Engström (yes, jag är en tönt *fniss*) och Ola Johansson (är inte han GI-kock?) var "Ät dig frisk med grön mat", som jag köpte samtidigt. Har du den? Den är ljuuuuvlig..! Kåre skrev "De gröna alternativen" tillsammans med Anna-Lisa Stensudd, om jag minns hennes namn rätt, och den lånade jag på bibblan en gång i tiden. Sedan dess har jag tänkt att jag måste ÄGA den, men glömmer, gång på gång. Nu hittade jag den här och måste ha den andra också.

Det är vitt ute, snön vräker ned och ser ut att ligga kvar på marken. Igår var det ju vår - kändes det som!

Ta hand om dig!

Jenny sa...

Kul att du hittade till min sida och kul att du gillade det du såg.
Gillar själv före och efterbilder så då får jag ju bjuda på såna själv.. *ler*

Bullarna såg grymt goda ut, kanske det man ska roa sig med i helgen.

Kram Jenny